Home » Ondernemersnieuws » administratie » Goedkoop tanken? Een aantal tips

Goedkoop tanken? Een aantal tips

Geplaatst in: administratie

Als ondernemer wil je natuurlijk ook zo min mogelijk kwijt zijn aan benzine. De kans is groot dat je misschien al precies weet bij welke pomp je het goedkoopst kunt tanken. Wellicht let je er ook al consequent op dat je naar een hogere versnelling schakelt om het verbruik van de motor laag te houden. Maar er zijn nog meer manieren om goedkoop te tanken en je verbruik laag te houden. Alex van Driel van Travelcard geeft je wat slimme tips:

Tip 1. Tank op het meest rustige moment van de dag

“In Duitsland vinden ze het al heel normaal, maar we zien het ook steeds vaker in Nederland: dynamic pricing. De tankstations passen gedurende de dag hun prijzen aan. Hierdoor zijn ze de concurrentie slim af op rustige momenten en kunnen juist meer winst maken op drukke momenten. Goedkoop tanken betekent dus dat je op de prijs van het moment let. Als je dus in de ochtendspits tankt is het meestal goedkoper dan tijdens de avondspits”, aldus Alex van Driel.

Tip 2. Tank als het koud is

De volgende tip van Alex van Driel is: “Als je ’s ochtends tankt heb je een dubbel voordeel: het is dan kouder en ook dat heeft (een klein beetje) invloed op de prijs van brandstof. Brandstof zet namelijk uit als het warm is en krimpt vervolgens als het koud is. Je kunt dus met 50 liter koude benzine iets verder rijden dan met 50 liter warme benzine”. Hij vervolgt: “In België zijn de tankstations verplicht om brandstof op 15 graden te leveren, maar dat kennen we in Nederland niet. De temperatuur bij ons kan dus fluctueren. Je kunt ook het weerbericht in de gaten houden. Goedkoop tanken op een dag dat het nog vriest, scheelt op jaarbasis aanzienlijk.”

Tip 3. Tank pas als de tank leeg is

“Goedkoop tanken bereik je door op het laatste moment te tanken”, claimt Alex van Driel. “Als je auto lichter is, verbruikt deze minder brandstof en de brandstof zelf heeft ook gewicht. Daarom is het slim om eerst je tank zo ver mogelijk leeg te rijden en daarna pas te tanken dan je tank al vol te gooien terwijl deze nog maar halfleeg is. Je bent dan uiteindelijk minder brandstof kwijt aan het vervoeren van brandstof en bent dus ook goedkoper uit”.

Tip 4. Gebruik een tankcard

En zijn laatste tip: “Met een tankkaart kun je ook gemakkelijk en goedkoop tanken. Bij meer dan 2000 aangesloten tankstations ben je gegarandeerd goedkoper uit als je gebruik maakt van hun diensten. Tanken bij de aangesloten tankstations gebeurt veilig en vertrouwd. Met behulp van de tankpas ontvang je standaard korting op de adviesprijs van alle brandstoffen. Bovendien krijg je extra korting bovenop de voordelige prijs die het station bepaalt. Zo kun je honderden euro’s per jaar besparen”.

Tip 5. Tank niet langs de snelweg

“Tanken langs de snelweg is duur. Maar tanken langs een N-weg of gewoon bij jou in het dorp kan wel tot 0,17 cent per liter schelen. Je hebt het idee dat je hierdoor veel tijd verliest, maar dat dat tijdverlies kan meevallen als je het navigatiesysteem van je auto of mobiele telefoon raadpleegt”, sluit Alex van Driel af.