Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Goede manieren om je relatiemanagement te verbeteren

Goede manieren om je relatiemanagement te verbeteren

Geplaatst in: algemeen

zakenrelatie

Je wil graag wat doen aan relatiebeheer met je connecties maar je hebt geen idee hoe je dat moet aanpakken? Er zijn gelukkig verschillende leuke manieren om je zakelijke contacten te kunnen onderhouden.

Ontwerp zelf ansichtkaarten

Ansichtkaarten ontwerpen is wellicht een vreemde eend in de bijt maar is een laagdrempelige manier om zakelijke contacten te kunnen onderhouden. Met relatiemanagement is het belangrijk dat je contacten blijft onderhouden. Belangrijk is om te laten weten dat je aan elkaar denkt. Zo kun je bijvoorbeeld af en toe een toepasselijke kaart te sturen naar je contacten. De leukste manier is om deze zelf te ontwerpen. Nadat je klaar bent met ontwerpen kan je de ansichtkaarten drukken en ze direct opsturen. Op deze manier worden je zakelijke contacten op een positieve manier verrast.

Geef een relatiegeschenk

Een relatiegeschenk is een goede optie om een belangrijke relatie te onderhouden. Een relatiegeschenk in diverse vormen gegeven worden. Soms wil je bij een relatiegeschenk een beetje extra beleving geven. Een briljante optie is vloeipapier bedrukken. Met vloeipapier kan je namelijk heel makkelijk spelen. Vloeipapier is makkelijk te maken en goed zelf te ontwerpen. Door zelf een ontwerp te maken voor je vloeipapier kan je heel makkelijk iets bijpassends maken voor je relatiegeschenk. Een relatiegeschenk in combinatie van een bijpassende bedrukking is erg toepasselijk. Het gevolg is dat je zakelijke contact je blijft onthouden.

Maak een videoboodschap

Een ietwat vreemde manier is een videoboodschap. Op deze manier kan je zakelijke contacten onderhouden op een informele manier. Met een videoboodschap kan je heel makkelijk een persoonlijk bericht sturen naar je zakelijke contacten. Het gevolg is dat je op een informele manier je zakelijke relaties kan behouden. Een videoboodschap is onderscheidend omdat het vrij informeel is.

Houd persoonlijk contact

Persoonlijk contact houden is heel belangrijk voor het onderhouden van zakelijke relaties. Op deze manier toon je interesse in je zakenpartner. Door contact persoonlijk contact te onderhouden kan je vragen stellen over hoe het met de organisatie gaat. Doordat je via persoonlijk contact jezelf actief opstelt zal je zakenpartner dat in de toekomst ook doen als jij dat ook heel erg nodig hebt.

Zo zijn er diverse manieren om zakenrelaties te kunnen onderhouden. Ansichtkaarten en relatiegeschenken zijn makkelijk maar ook effectief omdat je laat zien dat je relatie erg belangrijk is. Verder zijn een videoboodschap en persoonlijk contact ook erg effectief maar kosten meer moeite. Kortom actief bezig zijn met je zakenrelatie is erg belangrijk.