Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Goede koffie op kantoor: onmisbaar voor ieder bedrijf

Goede koffie op kantoor: onmisbaar voor ieder bedrijf

Geplaatst in: algemeen

Een lekkere kop koffie voor je werknemers tijdens de lunch, of een mooie cappuccino die je jouw zakenrelaties voor kunt schotelen: goede koffie op kantoor is absoluut onmisbaar. Maar waarom is goede koffie nu zo belangrijk voor een bedrijf? We zetten een aantal belangrijke redenen voor je op een rijtje.

 1. De eerste indruk telt
  Wanneer je een zakenrelatie op bezoek hebt en je moet deze een oploskoffie voorschotelen, laat dit natuurlijk een minder professionele indruk achter dan wanneer je een goede cappuccinno van een kwaliteitsmerk zoals giocoffee.nl tevoorschijn kunt toveren. Ook de koffie (of thee) die jij serveert aan je bezoekers is nu eenmaal onderdeel van de eerste indruk: zorg dus dat deze goed is.
 2. Het verbetert de algehele tevredenheid op de werkvloer
  Een medewerker die alles heeft wat zijn of haar hartje begeert, is natuurlijk sneller tevreden dan een medewerker die continu iets lijkt te missen. Naast een goede kantine, voldoende vrije tijd, aandacht voor het persoonlijke leven en voldoende beweging zorgt ook goede koffie voor een hogere tevredenheid van werknemers. Je zou zelf waarschijnlijk ook minder gelukkig zijn wanneer je iedere keer met een slechte kop koffie voor je neus zit.
 3. Fijne sfeer op kantoor
  Dat momentje voor jezelf is ontzettend belangrijk; ook voor je medewerkers. Maar naast een momentje voor jezelf, geeft koffie je ook een momentje om even samen te komen met collega’s. Op deze manier kan er even over iets anders gepraat worden dan het werk en worden de gedachten even verzet. Naast alle gesprekken over werkgerelateerde zaken geeft dit je medewerkers de kans om elkaar ook even op informele basis te spreken: en dat verbetert de sfeer op kantoor.
 4. Medewerkers worden productiever
  Geloof het of niet, maar koffie lijkt de productiviteit van medewerkers te verhogen. Niet alleen de cafeïne die in de koffie zit zorgt ervoor dat medewerkers meer energie hebben; ook het feit dat ze even een momentje voor zichzelf kunnen pakken met een kopje koffie zorgt voor meer productiviteit. Hoe vaker er een kopje koffie gedronken kan (en mag) worden, hoe hoger de productiviteit gedurende de dag.
 5. Het zorgt voor een professionele uitstraling
  Als laatste zorgt goede koffie op kantoor voor een professionele uitstraling: zowel voor bezoekers van buitenaf als voor je medewerkers zelf. Een mooi, luxe koffiezetapparaat laat niet alleen zien dat jij als ondernemer serieus bent; maar ook dat je voldoende budget te besteden hebt voor de juiste kwaliteit. En ook dat is een stukje professionaliteit.