Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Goed voorbereid op zomervakantie: vier dingen die je alvast kan regelen

Goed voorbereid op zomervakantie: vier dingen die je alvast kan regelen

Geplaatst in: algemeen

Je vakantie is geboekt. Nog even aftellen en dan mag die zomerkleding weer de koffer in! Of je nu een verre reis gaat maken of dichtbij huis blijft, voorbereiding is altijd nodig. Als je op het punt staat om te vertrekken en er ineens allerlei zaken te binnen schieten waarvan je niet precies weet of je iets nou wel of niet geregeld hebt, kan dit uitpakken als een stressvolle situatie. Dit wil je natuurlijk voorkomen. In dit blog geven wij je vier tips met zaken die je alvast kan regelen voordat je op vakantie gaat.

Verzekeringen en paspoort

Voordat je op reis gaat is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering is een aanvullend pakket op je basisverzekering 2023. Dit betekent dat je standaard verzekering dus niet alles dekt tijdens het reizen. Zorg voor een reisverzekering die aansluit bij het soort reis dat je gaat maken. Denk hierbij aan medische kosten, spullen die kapot of gestolen kunnen worden tijdens je reis en eventuele schade die je aanbrengt bij anderen. Het is prettig om hiervoor verzekerd te zijn zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Regel een buitenland zorgverzekering dus voordat je begint aan jouw reis.

Betalingsmogelijkheden

Binnen Europa betalen we met de euro en is het vrijwel overal mogelijk om deze valuta te verkrijgen bij verschillende banken. Wanneer je buiten Europa gaat reizen wordt het verkrijgen van geld wat lastiger. Zorg wanneer je buiten Europa gaat reizen dat je jouw bankpas op wereldwijd hebt staan. Dit kan je regelen via internetbankieren of de app van de bank waar jij bent aangesloten. Ook kan een creditcard goed van pas komen. Wanneer je plotseling grote uitgaves moet maken is het makkelijker om hiermee te betalen. Je kan voor je reis ook geld wisselen bij geldwisselkantoren. Let wel op dat de bedragen om geld te wisselen vaak hoger zijn omdat je hier een percentage aan het bedrijf moet betalen.

Paklijst

Naast je standaard bagage die je meeneemt op vakantie zijn er ook een aantal artikelen die je niet moet vergeten. In sommige landen kan een wereldstekker goed van pas komen omdat de stopcontacten niet hetzelfde zijn als in Nederland. Vergeet ook niet een strandhanddoek mee te nemen, sommige hotels hebben deze niet ter beschikking voor hun gasten. Denk ook aan de oplader van je elektrische producten zoals je laptop, camera en telefoon en kijk goed of je een geheugenkaart mee hebt om genoeg ruimte te creëren voor al je foto’s en video’s die je tijdens je reis maakt.

Vaccinaties en documenten

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland heb je mogelijk vaccinaties nodig. Denk hierbij aan vaccinaties voor gele koorts, rabiës of DTP. Deze vaccinatie kan je verkrijgen bij je huisarts, de GGD of een vaccinatiebureau. Deze locaties kunnen je ook direct advies geven over de vaccinaties en welke jij het beste kan nemen voor het land waar je naartoe gaat. Sommige vaccinaties worden vergoed en kan je bij je zorgverzekering declareren. Kijk daarnaast goed naar de documentatie die je nodig hebt. Voor sommige landen heb je een visum of een coronavaccinatiebewijs nodig. Het belangrijkste om mee te nemen is je paspoort. Vergeet deze dan ook niet!