Home » Ondernemersnieuws » financiën » Goed verdiend, maar wat ga je nu met je geld doen?

Goed verdiend, maar wat ga je nu met je geld doen?

Geplaatst in: financiën

Je bent goed aan het verdienen met je bedrijf. Dat is hartstikke mooi, maar wat ga je doen met je geld? Geef je het nu uit aan een luxe leven? Wil je je geld laten werken voor je? We geven ter inspiratie een aantal tips voor wat je zou kunnen doen met het geld dat je verdiend hebt maar niet direct nodig hebt.

Sparen in het buitenland

De tijd dat je een mooie rente kreeg op je spaargeld is voorbij, zeker in Nederland. Met de hoge inflatie loont het totaal niet meer om hier je geld weg te zetten op een spaarrekening. Wel is het mogelijk dat je in het buitenland een beter aanbod voor spaarrente kunt krijgen. Let erop dat de je spaargeld maar tot 100.000 euro beschermd bij een eventueel faillissement van de bank in kwestie. Is je spaargeld lager dan dat, dan is dit een veilige methode om je geld langzaam een kleine beetje te laten groeien.

Beleggen

‘Langzaam’ en ‘klein beetje’ zijn wel twee kernwoorden in de vorige zin. Wil je je geld sneller zien groeien, dan zal je risico’s moeten nemen. Een beproefde methode om je geld voor je te laten werken, is door het te beleggen in effecten zoals aandelen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de diensten van financieel experts die pakketten aanbieden met verschillende risicoprofielen. Uiteraard is de kans op het hoogste rendement het grootst wanneer je het grootste risico accepteert.

Extra pensioen opbouwen

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van pensioen. Het is daarom zeer verstandig om daar geld voor opzij te blijven zetten, zodat je op een gegeven moment ook gewoon met pensioen kunt gaan en comfortabel kunt leven zonder nog te hoeven werken. Wanneer je meer verdient dan je nodig hebt, kun je ook al voorsorteren op dat pensioen door extra pensioen op te bouwen met het extra geld dat je beschikbaar hebt. Zo kun je nog ruimer leven na je pensioen of simpelweg eerder met pensioen gaan. Dat is een goede investering in jezelf.

Als je er hard voor werkt, mag je jezelf uiteraard ook leuke en mooie dingen gunnen. Leef echter niet alleen in het nu, maar denk ook aan de toekomst. Zorg dat je ook dan nog comfortabel kunt leven door nu verstandige keuzes te maken voor wat je met je geld doet.