Home » Ondernemersnieuws » administratie » Goed omgaan met verschillende contracten

Goed omgaan met verschillende contracten

Geplaatst in: administratie, algemeen

Als je verschillende contracten op je naam hebt staan, dan is het belangrijk dat je hier goed mee omgaat. Naast dat je alle informatie goed moet onthouden én bewaren, is het belangrijk dat je niet per ongeluk contractbreuk pleegt of dat er onwetend dingen zijn die elkaar tegen werken. Je wil dus dat je jouw contracten goed op orde hebt en een duidelijk overzicht van hoe alles precies ook alweer zat. De volgende dingen kunnen je helpen met het goed omgaan met je contracten.

Lees elk contract goed door, en zorg dat niks een conflict veroorzaakt.

Het vervelendst zou zijn dat wanneer je een contract hebt afgesloten, je er later achter komt dat dit contract in conflict raakt met een ander contract waar afspraken instaan. De kans dat dit zal gebeuren is niet gigantisch, maar zeker aanwezig als je meerdere contracten hebt. Daarom is het belangrijk dat je een contract goed doorleest, en goed alles bij nagaat om er zo zeker van te zijn dat het niet in de knoop komt met een andere afspraak die je gemaakt hebt. Gebeurt dit wel? Dan zie je het op tijd, en dan kun je er nog iets aan doen. Zodra je hem al getekend hebt, kan dat vaak niet zomaar.

Houd jezelf altijd aan de afspraken, en zorg dat de tegenpartij dit ook doet.

Wellicht dat je op een gegeven moment het overzicht een beetje kwijt bent en maar een beetje laks wordt in het nakomen van de afspraken, en zo ook niet meer goed oplet of de tegenpartij dit wel doet. Dat is natuurlijk iets wat je wil voorkomen, want contractbreuk kan een duur grapje zijn en dat is nooit leuk. Word er dus niet laks in maar houd al je afspraken goed in de gaten, en werk goed samen met de tegenpartij.

Maak gebruik van contractmanagement als je het overzicht even niet meer hebt.

Heb je zo veel contracten afgesloten dat het voor je een beetje onduidelijk en onoverzichtelijk wordt? Dan kan contractmanager je hierbij helpen. Wat is contractmanagement dan precies? Er wordt bij contractmanagement gebruik gemaakt van bepaalde software die je helpt inzicht te creëren en duidelijkheid te behouden, zonder dat je hier zelf veel tijd en geld in moet steken. De contractmanager doet dit voor je, en zorgt er zo voor met behulp van bepaalde kennis en tools dat jij je contracten goed kunt beheren en dat het samenwerken met anderen vlekkeloos verloopt.