Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Gezonder eten op de werkvloer: zo regel je het!

Gezonder eten op de werkvloer: zo regel je het!

Ben jij de baas van een bedrijf en wil je er graag voor zorgen dat er gezonder wordt gegeten op de werkvloer? Dan is het hoog tijd om hier wat aan te doen. In bedrijfskantines is het namelijk niet altijd zo dat er veel gezonde opties worden aangeboden. Als jij graag iets meer variatie wilt en ook veel gezonde gerechten aan wilt bieden aan je personeel, zijn er een aantal dingen die je kunt veranderen. Hoe je gezonder eten op de werkvloer kunt stimuleren? Wij geven je wat handige tips!

Bespreek de mogelijkheden

Beschikt jouw bedrijf over een bedrijfskantine? Dan is er waarschijnlijk ook een kok aanwezig die het eten voor het personeel verzorgt. Als je gezonder eten wilt stimuleren voor je personeel, is het belangrijk dat je hierover in gesprek gaat met de kok. Deze persoon is tenslotte voor een deel verantwoordelijk voor wat er in de bedrijfskantine wordt aangeboden.

Bepaal wat er moet worden aangeboden

Samen met de kok kun je nadenken over gezondere opties voor eten. Het is belangrijk dat er meer gekeken wordt naar gezonde voeding en dranken. Er zijn natuurlijk talloze recepten die je hiervoor kunt bedenken. Denk bijvoorbeeld aan volkoren producten, groenten, vegetarische opties en ga zo maar door.  Ook is het van belang dat er wat vaker gezonde tussendoortjes worden aangeboden. Uiteraard kan het heus nog wel eens voorkomen dat er een iets ongezonder tussendoortje in de kantine ligt. Toch kan het geen kwaad om iets bewuster te kijken naar gezonde opties. Een altijd-goed tussendoortje is fruit. Dit is harstikke gezond en bevat de juiste voedingsstoffen. Het kan een goed plan zijn om regelmatig een fruitmand te bestellen. Hier zitten verschillende soorten fruit in, waardoor er genoeg keuze is. Regelmatig een fruitmand laten bezorgen kan dus een goed idee zijn.

Motiveer jouw personeel

Als er plotseling een grote switch plaatsvindt in de bedrijfskantine, is het natuurlijk wel belangrijk dat jouw personeel hiervan af weet. Verhoog de bewustwording van gezonder eten en vertel waarom je dit graag in jouw bedrijf zo ziet. Doordat je ervoor zorgt dat je gezondere gerechten aanbiedt op de werkvloer, kan jouw personeel sneller gemotiveerd zijn voor een gezondere leefstijl.

Doe het niet te extreem

Als je graag wilt dat er gezondere gerechten worden aangeboden voor jouw personeel, is het verstandig om dit met kleine stapjes te doen. Als het momenteel nog vaak voorkomt dat er ongezonde dingen worden aangeboden, zou het gek zijn als dit in één klap allemaal verdwijnt. Kies er daarom voor om regelmatiger gezondere dingen aan te bieden, maar je kunt uiteraard ook nog zo nu en dan wat iets minder gezonde gerechten aanbieden. Doe dit echter wel in beperkte mate als je jouw personeel wilt motiveren voor een gezonde leefstijl.

Gezonder eten op de werkvloer is zeker mogelijk. Als je dit graag wilt realiseren, is het dan ook verstandig om hier mee aan de slag te gaan. Houd bovenstaande tips daarvoor maar goed in je achterhoofd, want hiermee kom je al een heel eind.