Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Geschikt verpakkingsmateriaal kiezen voor jouw producten

Geschikt verpakkingsmateriaal kiezen voor jouw producten

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

papieren tas

Online shoppen wordt steeds populairder. Het kan soms voorkomen dat een pakket niet heel bij de ontvanger aan komt. Dit wil je hoe dan ook voorkomen als je een eigen bedrijf hebt, want je hebt hier niet alleen meer werk aan, naar ook een klant die niet helemaal tevreden is. Daarom is het verstandig om te weten welk  verpakkingsmateriaal je moet aanschaffen voor de producten. Weet je niet zo goed welk verpakkingsmateriaal jij nodig hebt? Wij vertellen je er graag meer over in deze blog.

De verpakkingsdozen goed dichtmaken

De meeste producten worden verstuurd in kartonnen doezen. Het kan zijn dat de doos makkelijk te sluiten is aan de hand van een plakstrip, die al vast zit op de doos. Maar vaak moet je zelf de doos sluiten. Dit gebeurd dan ook bijna altijd met tape. Maar heb je er wel eens over na gedacht dat sommige soorten tape slecht zijn voor het milieu? Het is daarom verstandig om tape te kiezen die goed is voor het milieu en die de dozen stevig dicht plakt. 

Je producten beschermen met noppenfolie

Noppenfolie, ook wel bubbeltjes folie of luchtkussenfolie genoemd beschermt de producten die je verstuurd. Hierdoor komen de producten altijd heel bij het afleveradres aan. Deze folie is handig om te gebruiken als beschermlaag bij onder andere glaswerk, aardwerk en schilderijen. Maar het is ook mogelijk om je meubels hier mee in te pakken, waardoor ze minder snel vies worden of kapot gaan.

Het is mogelijk om uit verschillende noppenfolies te kiezen, vaak is er een budget en een iets duurdere. De budget folie beschermd net iets minder, moet je dus hele breekbare producten versturen kies dan voor het zekeren, en kies de iets duurdere noppenfolie.

Vloeipapier gebruiken om breekbare producten te beschermen

Vloeipapier wordt gebruikt om breekbare producten in te pakken, delicate lingerie of gewoon als verzendpapier. Het vloeipapier zorgt voor dat de producten heel aankomen op bestemming. Daarnaast kan het ook dienen als opvul materiaal, zo wordt het in een verzenddoos gestopt zodat het product niet gaat schuiven. Vloeipapier is niet alleen handig om producten te beschermen maar kan ook voor meer naamsbekendheid zorgen. Het is namelijk mogelijk om jouw logo op het papier te bedrukken.

Rotimshop

Nieuwsgierig geworden naar verschillend verpakkingsmateriaal? Neem dan eens een kijkje op de website van Rotimshop. Deze partij heeft verschillend verpakkingsmateriaal die jij helemaal naar jouw wensen kan maken. Zo kan je een logo laten bedrukken voor meer naamsbekendheid en kiezen uit verschillende kleuren. Op deze manier heb jij verpakkingsmateriaal die helemaal bij jouw bedrijf past! Meer informatie nodig? Neem een kijkje op de website of neem gerust contact op met de klantenservice.