Home » FNV Kiem: “Zzp’er dupe van reorganisatie KvK”

FNV Kiem: “Zzp’er dupe van reorganisatie KvK”

bouwvakker op dakDe reorganisatie van de Kamer van Koophandel gaat ten koste van de dienstverlening aan zzp’ers, vindt FNV Kiem. “Met steun van het ministerie zou die dienstverlening kunnen worden opgenomen in de nieuwe vakbondshuizen van de FNV In Beweging.” Aha! De op de intensive care liggende FNV ziet handel. (dat zeggen wij). Maar eerst nog even de vakbond:

“Door de sluiting van 25 kantoren en de digitalisering van de dienstverlening van de Kamers van Koophandel valt het directe aanspreekpunt voor zzp’ers op veel plaatsen weg. Met steun van het ministerie van Economische Zaken zou dit kunnen worden voortgezet in de 35 nieuwe vakbondshuizen die de FNV wil gaan oprichten. Die kunnen de tegenhanger worden van de ondernemerspleinen, die werkgevers gaan oprichten als alternatief voor de Kamers van Koophandel. In de vakbondshuizen kunnen leden terecht met hun belastingaanslag en vragen over werk en inkomen. Ook worden het ontmoetingsplaatsen waarmee de vakbeweging zijn aanwezigheid in de regio versterkt en zijn herkenbaarheid vergroot.”

Wacht even…. Ging het nu om die zzp-er of om de bond? Wat hebben zzp-ers aan de KvK? Niks toch? Ja, je moet je daar inschrijven, maar zijn er zzp-ers die daarna nog een kantoor bezoeken? Of een foldertje opvragen? Wij denken van niet, maar als u er anders over denkt mag u uw gedachten hieronder achterlaten.

Tot slot nog een alinea WC-Eend in het bericht van de vakbond:

“FNV KIEM bestuurder Peter van den Bunder vindt het opzetten van vakbondshuizen waar ook zzp’ers terecht kunnen een uitstekend idee. “Veel zzp’ers zijn vooral opdrachtnemer en dus gebaat bij een sterke vakbond, die de kleine zelfstandigen bij veel zaken, die nu nog bij de KvK’s liggen, goed zou kunnen helpen. Ik hoop dan ook dat het ministerie dit initiatief gaat steunen.”