Home » Ondernemersnieuws » financiën » Financiering regelen als startende ondernemer

Financiering regelen als startende ondernemer

Geplaatst in: financiën

Als je een bedrijf wilt starten dan heb je in meer of mindere mate kapitaal nodig. Als je een kantoor of bedrijfspand wilt inrichten dan moet er geld komen voor de inventaris. Als je artikelen wilt gaan verkopen zal je die op voorraad moeten nemen. Als je bij klanten wilt gaan klussen of als je goederen wilt bezorgen heb je een bedrijfsauto nodig. Kortom, je moet een financiering regelen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt eigen privé kapitaal investeren. Dit is alleen verstandig als je dit geld ook daadwerkelijk kunt missen en niet in de problemen komt als na een half jaar ineens de wasmachine thuis stuk gaat. Want dan zijn de problemen al snel niet meer te overzien. Het is een goede zaak om privé en zakelijk, zeker financieel gezien, zoveel mogelijk te scheiden. Wat van de zaak is, is van de zaak, en wat privé is, is privé.

De zakelijke lening, hoe regel ik die?

Je kunt bij alle banken aankloppen voor een zakelijke lening. Zij zullen je altijd vragen om een deugdelijk businessplan. Het is dus belangrijk dat je dit hebt geschreven of laat schrijven. Een bank zal je zeker niet zomaar een flink bedrag lenen als je met een mooi verhaal komt. De bank wil graag de zekerheid dat het geld ook weer terugkomt en zal dus onderzoeken of je bedrijf levensvatbaar is en of er voldoende winst mee kan worden gemaakt om van te leven en ook nog een lening af te lossen. Vaak wordt een rekeningcourant lening verstrekt. Hiervan neem je alleen dat deel op dat je op dat moment nodig hebt, bij voorbeeld voor de inrichting van een kantoor of voor de aanschaf van machines.

Alternatieve manieren om aan geld te komen

Als de bank je geen geld wil lenen dan kun je misschien alternatieve manieren proberen om aan geld te komen. Een veel gebruikte methode is crowdfunding. Veel mensen die een klein bedrag doneren maken samen een groot bedrag waarmee je misschien toch je bedrijf kunt starten. Je kunt natuurlijk ook proberen om zo low budget mogelijk te beginnen met je bedrijf.