Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Finance traineeships: een goede keuze of te mooi om waar te zijn?

Finance traineeships: een goede keuze of te mooi om waar te zijn?

Geplaatst in: algemeen, financiën, personeelszaken

Traineeships zijn erg populair onder starters op de arbeidsmarkt. Zij kunnen via dit concept hun talenten verder ontwikkelen, terwijl zij ervaring opdoen in het werkveld en een fulltime salaris ontvangen. Finance traineeships bereiden starters voor op het werk in de financiële branche. Maar, is dit wel dé beste manier voor de start van jouw carrière?

Traineeships voorzien in een behoefte
In de huidige maatschappij is er nog steeds sprake van spanning – in de vorm van krapte – op de arbeidsmarkt: het aantal openstaande vacatures is hoger dan het aantal werkzoekenden. Traineeship programma’s zijn een wervingsmethode van bedrijven om starters naar zich toe te trekken. Ze spelen in op de behoefte van starters voor snelle ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden.

Recent afgestudeerden en beginnende professionals ervaren vaak een verlangen voor begeleiding bij het aanvangen van hun loopbaan. Traineeships bieden een effectieve oplossing, omdat ze voorzien in persoonlijke begeleiding en coachingsgesprekken die tegemoetkomen aan deze behoefte. Traineeships bieden de mogelijkheid om zowel te werken als te leren, waardoor je niet gebonden bent aan de branche waarin je gestudeerd hebt. Wat telt is je motivatie en vaardigheden.

Elke branche z’n traineeship

Per branche zijn er traineeship programma’s, zo heb je voor de financiële wereld de finance traineeships. Hoewel er verschillen zijn per bedrijf in wat de traineeships inhouden, is het in de basis hetzelfde: een combinatie van werken en studeren, inclusief persoonlijke begeleiding en verschillende trainingen. Als finance trainee maak je kennis met de verschillende aspecten van de financiële wereld. Door middel van tijdelijke opdrachten en het werken met diverse opdrachtgevers, kun je ontdekken waar jouw passies liggen en welke functie perfect bij jou past.

Verschillende finance traineeships
Wat zijn dan verschillen tussen de finance traineeships? De duur van de traineeshipprogramma’s wisselen per aanbieder, waar je bij de één binnen drie maanden wordt klaargestoomd voor de arbeidsmarkt in de financiële sector, teken je bij de ander voor twee jaar.

Het is ook goed om uit te zoeken welke secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bij de traineeshipaanbieder. Denk bijvoorbeeld aan vergoeding van reiskosten, een eventuele leaseauto, opbouw van pensioen, vakantiedagen en bonusregelingen. Door de arbeidskrapte bieden bedrijven vaak nog meer extra’s aan om werkzoekenden te trekken, ditzelfde zorgt ook voor meer onderhandelingsruimte. Dergelijke extra’s omvatten onder andere een sportabonnement of gratis lunch op kantoor.

Financiële achtergrond vaak niet vereist
Finance traineeships zijn erg gewild onder starters, studenten of net afgestudeerden en young professionals. Voor een finance traineeship is een financiële achtergrond vaak geen vereiste, maar wel bepaalde vaardigheden. Analytisch vermogen, cijfermatig gevoel, flexibiliteit, samenwerken, communicatieve vaardigheden en zelfstandigheid zijn hierbij veelvoorkomend.

Kortom, finance traineeships worden in alle soorten en maten aangeboden. Of een finance traineeship bij jou past, hangt af van je eigen interesses en vaardigheden, en niet zozeer van je studieachtergrond. Het concept van (finance) traineeships is voornamelijk aantrekkelijk voor net afgestudeerden of starters met nog weinig tot geen ervaring. Anderzijds is het een aantrekkelijke keuze voor werkzoekenden die een carrièreswitch willen maken. Het kan een goeie kickstart geven aan jouw carrière, maar het is belangrijk om te onderzoeken of de voorwaarden en het concept bij jou passen. Ga vooral het gesprek aan met aanbieders. Het aantal openstaande financiële vacatures geeft jou als werkzoekende een hoop voordelen. Maak hier vooral gebruik van!