Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Finance professionals hechten meer waarde aan ontwikkeling dan aan salaris

Finance professionals hechten meer waarde aan ontwikkeling dan aan salaris

Geplaatst in: personeelszaken

Een groot deel van de finance professionals hechten meer waarde aan ontwikkeling dan aan een hoger salaris. Dit blijkt uit diverse onderzoeken die zijn uitgevoerd onder deze groep mensen. De onderzoeken wezen uit dat vooral startende financiële professionals meer prioriteit geven aan persoonlijke ontwikkeling dan het verkrijgen van een hoog salaris. Dit gegeven onderstreept het belang voor bedrijven om hier de benodigde ruimte voor te bieden.

Vaak onvoldoende ruimte om te werken aan persoonlijke ontwikkeling

Uit de genoemde onderzoeken kwam het opvallende gegeven naar voren dat een hoog salaris voor veel startende finance professionals zeker niet de prioriteit heeft. Deze factor wordt gezien als uiteindelijke doel voor op langere termijn. Het werken aan persoonlijke ontwikkeling wordt vaak gezien als dé manier waarop deze doelstelling gerealiseerd moet worden. In de praktijk blijkt dit een groot struikelblok te zijn. De ervaringen wijzen vaak uit dat hier onvoldoende ruimte en of mogelijkheden voor gegeven wordt binnen de bedrijven. Hiermee snijden organisaties zichzelf uiteraard in de vingers aangezien de persoonlijke ontwikkelingen van medewerkers als belangrijke bouwstenen kunnen worden gezien voor de groei van een bedrijf. Veel finance professionals ervaren dagelijks hoe de digitalisering van de samenleving zorgt voor een wereld die sterk aan verandering onderhevig is. Het ontwikkelen van data skills zijn essentieel om deze veranderingen bij te kunnen benen.

Erkende opleider voor finance professionals

Bij het vormgeven van ontwikkelmogelijkheden is het uiteraard wel van belang om gebruik te maken van de diensten van een erkende opleider voor finance professionals. Een opleidingsinstituut als Staan Academy is hiervan een prima voorbeeld. Hier kunnen finance professionals terecht voor opleidingsprogramma’s vanaf BSc-niveau. Een van de opleidingen die aangeboden worden is een cursus voor Power BI. Deze opleiding wordt aangeboden door een senior financial. Gedurende dit traject worden belangrijke inzichten gedeeld over hoe je een interactief dashboard met (draai) grafieken en slicers samenstelt. Het betreft hier een op maat gemaakt programma dat gemaakt is voor en door financials. Het programma is volledig ingericht met het oog op de huidige gedigitaliseerde maatschappij waarin financials vaak veel kostbare tijd verliezen met het verzamelen en transformeren van (big)data. Het programma biedt inzichten waarmee werkprocessen op een zeer efficiënte wijze geoptimaliseerd kunnen worden. Naast deze training biedt de genoemde academy ook trainingen die gericht zijn op Lean, Agile, Business English for Financials en meer. Door het volgen van dit soort programma’s kunnen finance professionals een verdere stap in hun toekomst zetten.