Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Externe opslag huren? Zo haal je alles eruit!

Externe opslag huren? Zo haal je alles eruit!

Geplaatst in: huisvesting

Met de stijgende prijzen op het gebied van vastgoed en de huur daarvan, is het inhuren van externe opslag met een flinke opmars bezig. Deze externe opslag vervangt dan het magazijn wat bij het bedrijfspand zelf aanwezig is. Zeker met de toename van online verkopen kan het zijn dat er al snel een tekort is aan fysieke ruimte voor het opbergen van producten en voorraad. Het inhuren van een externe opslag is dan zeer aan te raden, de kosten zijn vaak veel lager dan een verhuizing naar een groter pand. Hoe je zo’n opslag uitzoekt en inricht? Wij vertellen het hieronder.

De juiste opslag

De juiste opslag is niet de opslag die per se om de hoek van je bedrijf is, want vaak zijn dat de duurdere varianten. Kies een concept van opslagboxen op een meer afgelegen, maar wel goed bereikbare plek. Er zijn tegenwoordig allerlei concepten waarbij ze bedrijven vol boxen hebben gestapeld en je tegen een schijntje van de prijs in de stad een opbergruimte kunt huren. Deze zijn bewaakt en voorzien van een systeem waardoor je het terrein 24/7 kunt bereiken. Helemaal ingericht naar de behoeften van een ondernemer dus!

De juiste inrichting

Wanneer je de perfecte ruimte op de perfecte locatie hebt gevonden is het natuurlijk ook belangrijk dat je alles uit de ruimte haalt. Gebruik niet alleen de vloer maar ook de hoogte van de ruimte door gebruik te maken van een magazijnstelling. Zet hierop boxen met de naam erop van de inhoud en je zult zien dat je een super overzichtelijke opslag creëert. Start hier vanaf het begin mee, dan hoef je het niet in één keer op te ruimen en blijft het vanaf het begin netjes. 

De juiste temperatuur

Heb je zaken die op een bepaalde temperatuur moeten zijn of blijven, dan is het aan te raden hier bij de huur al rekening mee te houden. Dit kan namelijk, want hier zijn tegenwoordig al speciale ruimtes voor. Deze kunnen zowel constant blijven qua temperatuur als verwarmen/koelen. Dit kan de houdbaarheid van je spullen zeer goed doen. 

Kortom, een externe opslag huren is een enorme aanrader vandaag de dag. Het kan de prijs van je huidige bedrijfsruimte verlagen en ervoor zorgen dat je wel voldoende opslagruimte hebt. Ook kun je er zo voor zorgen dat je genoeg voorraad hebt bij bijvoorbeeld je webshop. Hiermee kun je extra services bieden zoals ‘vandaag besteld, morgen in huis’. Zaken die de omzet zeer verhogen online.