Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Esta aanvragen voor een zakelijke reis naar Amerika

Esta aanvragen voor een zakelijke reis naar Amerika

Geplaatst in: algemeen

Heb jij een reis naar Amerika op de planning? Wil je een ESTA aanvragen voor een zakelijke reis of een leuke vakantie? Wanneer je naar de VS wil reizen over land, zee of door de lucht, moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort, een geldige ESTA of een visum. Voor de meeste reizen heb je alleen een ESTA nodig. Maar wat is een ESTA eigenlijk, hoe vraag je een ESTA aan en wat zijn de kosten die eraan verbonden zijn?

Wat is een ESTA?

ESTA is een afkorting voor: “Electronic System for Travel Authorization”. In het Nederlands zeggen we; Elektronisch Systeem voor Reistoestemmingen. Met een ESTA kun je naar de Verenigde Staten van Amerika reizen zonder visum en je mag er maximaal 3 maanden blijven. Dit kan zijn voor een zakelijke of een toeristische reis. Werken in Amerika met een ESTA is toegestaan, zo lang de reiziger daarvoor niet in dienst treedt van een Amerikaanse organisatie. Een ESTA is ook verplicht wanneer je alleen een overstap in de Verenigde Staten hebt.

Reizen in Amerika zonder geldige ESTA is verboden en het document zal samen met je paspoort altijd gecheckt worden door homeland security bij binnenkomst in het land.

De ESTA is een maatregel van de Verenigde Staten van Amerika en is ingesteld voor het creëren van meer veiligheid. Door een ESTA vooraf te moeten afgeven, kan Amerika reizigers screenen en eventueel binnenkomst in het land weigeren.

Een ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen is niet moeilijk. Je vult simpelweg het online ESTA formulier in. Zorg ervoor dat je al je gegevens bij de hand hebt. Dit gaat bijvoorbeeld over paspoortgegevens en werkgeversinformatie. Ook worden er achtergrond- en veiligheidsvragen gesteld. Let er goed op dat je alle gegevens correct invult. Foutjes kunnen er voor zorgen dat je ESTA wordt afgekeurd of onbruikbaar wordt.

Na de aanvraag, zul je moeten wachten op goedkeuring. ESTA-aanvragen worden vrijwel altijd binnen 3 dagen goedgekeurd. Wanneer je die tijd niet heb, kun je kiezen voor een spoedlevering. Dan zal je aanvraag binnen een uur geaccepteerd of afgewezen worden.

De kosten van een ESTA-aanvraag

De kosten van het ESTA Amerika voor de Verenigde Staten van Amerika zijn € 36,95 per reiziger, via een bemiddelingsbureau. Het aanvragen van een ESTA kan ook rechtstreeks via Customs and Border Protection. Deze aanvraag kan alleen in het Engels worden gedaan. Het voordeel van een bemiddelingsbureau is dat het aanvraagformulier en de uitleg, altijd in het Nederlands zijn. Voor mensen die de Engelse taal niet (volledig) beheersen kan dit prettig zijn. Ook zorgt het Nederlandse aanvraagformulier ervoor dat veelgemaakte fouten worden onderschept en gecorrigeerd. Hierdoor is er een grotere kans is dat jouw ESTA wordt goedgekeurd.

Het grootste gedeelte van de ESTA aanvragen wordt goedgekeurd. Wanneer je via een bemiddelingsbureau een ESTA aanvraag doet, krijgt je vrijwel altijd je geld terug.

Een zakelijke of toeristische reis naar Amerika gepland? Vraag snel je ESTA aan. Wij wensen je veel (werk)plezier op je volgende avontuur naar de VS!