Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Erik Recter wint The Next Entrepreneur 2013

Erik Recter wint The Next Entrepreneur 2013

Geplaatst in: algemeen

Erik Recter is met zijn bedrijf Watcher Enterprises de winnaar van The Next Entrepreneur 2013, de verkiezing voor de meest vernieuwende startende ondernemer van MKB-Nederland en de Rabobank. In de finale in Maarssen liet hij vanmiddag twee collega-ondernemers achter zich.

Volgens de jury onderscheidt Recter zich door innovatief ondernemerschap met maatschappelijke relevantie. De jonge ondernemer verdient met zijn overwinning een geldbedrag van in totaal 13.013 euro. Het is het tweede jaar dat MKB-Nederland en de Rabobank deze ondernemersverkiezing houden om  het startende ondernemerschap te inspireren en stimuleren.

Kidswatcher
Erik Recter uit Amsterdam is dit jaar samen met enkele partners Watcher Enterprises begonnen. Zijn eigen ervaring met een vermist nichtje in een skigebied was de drijfveer voor het ontwikkelen van de Kidswatcher. Het product moet de meest betrouwbare connectie tussen ouder en kind worden. Met de Kidswatcher kun je als ouder je kind de vrijheid geven te spelen en in vrijheid te leven. Tegelijkertijd kan een ouder met een simpele druk op de knop via de app zijn kind lokaliseren en waarschuwen. Een prototype van de Kidswatcher is vergevorderd en de app is inmiddels gereed. Eric Recter heeft de ambitie om de Kidswatcher binnen afzienbare termijn te lanceren voor de massamarkt.

De finalisten
Recter nam het in de finale van The Next Entrepreneur 2013 op tegen Jort van Sissseren  uit Amsterdam (Easy Yacht Brokerage BV – online botenverkoop) en Evert van Bergen uit Etten Leur (Suit Up! – hippe bedrijfskleding die bijdraagt aan de branding en communicatie van het bedrijf).

Volgens de jury, die bestond uit Paul Dirken (directeur Bedrijven, Rabobank Nederland), Leendert-Jan Visser (directeur MKB-Nederland) en  Annefrid Imenkamp (Next Entrepreneur 2012, Chocstar), voldoet Watcher Enterprises als beste aan de criteria voor The Next Entrepreneur. Recter is gedreven, innovatief en heeft goed gebruik gemaakt van de ‘crowd’ om een nieuw eindproduct te ontwikkelen. Met de Kidswatcher speelt hij in op een universele behoefte van ouders en er is sprake van maatschappelijke relevantie, aldus het juryrapport.

The Next Entrepreneur
The Next Entrepreneur is een gezamenlijk initiatief van MKB-Nederland en Rabobank Nederland. Met deze verkiezing willen de twee organisaties ambitieuze, startende ondernemers stimuleren hun zakelijke droom te verwezenlijken. Juist in deze economisch lastige tijden is het belangrijk dat (oriënterende) starters worden ondersteund en geïnspireerd. The Next Entrepreneur voorziet daarin, door het delen van ervaringen van andere ondernemers, relevante kennis, advies en inspirerende praktijkcases. Dat gebeurt via social media, de website www.thenextentrepreneur.nl, www.ikgastarten van de Rabobank en de MKB startersdesk van MKB-Nederland. Deelname aan de verkiezing zelf stond het afgelopen jaar open voor ondernemers die van plan zijn binnen een jaar te starten of maximaal twee jaar geleden hun bedrijf zijn gestart.

Na de start van de tweede editie van The Next Entrepreneur in het voorjaar van 2013 hebben 2.500 startende ondernemers meegedaan aan het programma, daarvan hebben 548 starters zich opgegeven voor de verkiezing. Een jury met deskundigen vanuit MKB-Nederland en Rabobank Nederland heeft in oktober de drie finalisten geselecteerd.