Home » Ondernemersnieuws » duurzaamheid » Energiebespaartips op kantoor waar je nog niet aan gedacht had!

Energiebespaartips op kantoor waar je nog niet aan gedacht had!

Geplaatst in: duurzaamheid, huisvesting

Niet alleen draagt een energiebesparing bij aan een lagere maandrekening; het laat ook een stukje maatschappelijke betrokkenheid zijn. Er zijn steeds meer energiebesparende oplossingen voor zowel woning als kantoor te vinden die niet alleen energie besparen, maar ook nog eens bijdragen aan een gezonde woon-werkomgeving. Met het kiezen van de juiste energiebespaartips zal je kantoorruimte er zelfs een stuk frisser en aangenamer uit komen te zien.

 

 1. Tip tegen het verliezen van warmte
  Heb je de jaloezieën dagelijks gesloten om het maar warm te houden in de kantoorruimte? Niet alleen verlies je zo veel daglicht, er zijn ook nog eens veel gemakkelijkere manieren om de warmte vast te houden in de ruimte. Om te beginnen kun je natuurlijk spleten en kieren nalopen op mogelijke tocht, en deze dichten met tocht strips. Lijkt alle warmte nog steeds verloren te gaan, laat dan de isolatie van het gebouw eens nalopen. Door voldoende te isoleren kun je ervoor zorgen dat de ruimte aangenaam warm blijft en er minder energie verloren gaat. Die eenmalige investering in isolatiemateriaal kan het energielabel van je kantoor zomaar verbeteren.
  Tip: Heb je nog oude rolluiken in de kantoorruimte? Vervang deze door een rolgordijn. Niet alleen ziet het er een stuk sfeervoller uit, je verliest ook minder natuurlijk licht dan met een gesloten rolluik.
 2. Tips tegen het verliezen van elektriciteit
  Wordt het kantoor nog steeds verlicht met oude spaarlampen? Vervang alle lampen in de ruimte door LED verlichting. Niet alleen bespaar je zo’n 70% aan energie, ook de energierekening wordt een stuk lager. Daarbij gaat zo’n LED lampje zo’n 30 jaar mee!
  Tip: Kies ook voor een energiezuinig beeldscherm zoals LCD of LED en zet de computer helemaal uit wanneer de werkdag voorbij is. Dit bespaart energie en draagt bij aan een beter milieu.
 3. Tips tegen het teveel betalen
  Zijn die nieuwe printer cartridges iedere keer weer een rib uit het lijf? Er zijn gemakkelijke manieren om geld te besparen op zowel de kantoorartikelen als de rekeningen van leveranciers. Door in bulk te kopen kun je namelijk items aankopen tegen een lager bedrag dan wanneer je iedere keer losse producten aanschaft. Hetzelfde geldt voor je overige contracten. Bundel bijvoorbeeld al je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar; in veel gevallen krijg je dan een leuke pakketkorting mee!
  Tip: Probeer zoveel mogelijk spullen te hergebruiken. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. De achterkant van een oud stuk papier kan namelijk perfect dienstdoen als kladpapier!