Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Eigen bedrijfspand en interne schoonmaakdienst? 4 handige zaken om in huis te halen

Eigen bedrijfspand en interne schoonmaakdienst? 4 handige zaken om in huis te halen

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Je wilt natuurlijk graag dat jouw bedrijfspand goed schoongehouden wordt. Niet alleen voor jezelf en je medewerkers, maar ook om een goede indruk achter te laten wanneer je klanten op bezoek krijgt. Dat kan voor een wat groter bedrijf zelfs een reden zijn om een interne schoonmaakdienst te hebben. Die moet je dan natuurlijk ook goed uitrusten met handige materialen. We zetten vier zaken op een rijtje die je in huis zou kunnen halen.

Hogedrukspuit

Het reinigen van de gevel van je bedrijfspand is bijzonder arbeidsintensief als het allemaal handwerk moet zijn. Dit terwijl je met een hogedrukspuit veel sneller een zichtbaar resultaat kunt bereiken. Hogedrukspuiten zijn ook nog eens verrassend betaalbaar, en daarom zeker het aanschaffen waard. Vuil en mos kan er op een laagdrempelige manier mee van de gevel verwijderd worden zonder dat jouw schoonmaakmedewerkers zware fysieke arbeid hoeven te leveren.

Rolsteiger

Een rolsteiger kan zowel aan de binnenkant als de buitenkant van het bedrijfspand van pas komen. Buiten kun je er ook op de hogere plekken op de gevel bereiken, zodat ook daar goed gereinigd kan worden. Binnen komt het van pas voor hoog reinigingswerk, zoals lampen en luchtroosters. Als de ene medewerker op de steiger het schoonmaakwerk doet en de ander de steiger verplaatst wanneer dat nodig is, kan op een snelle en efficiënte manier gewerkt worden. Genoeg reden dus om te overwegen een goedkope rolsteiger aan te schaffen.

Schrobmachine

Gangen en andere ruime oppervlaktes in je bedrijfspand kosten veel tijd om schoon te maken als dit allemaal met de hand moet gebeuren. Bovendien heb je dan te maken met gevaarlijk gladde, natte vloeren. Die problemen kun je verhelpen door een schrobmachine te kopen die zelf de vloer bevochtigt, schoonmaakt en het vuile water weer opzuigt. De uitvoering die met de hand geduwd wordt is kleiner en flexibeler dan het gemotoriseerde wagentje waar je op kunt zitten en is daarom voor de meesten het meest praktisch.

Stofzuiger met accu voor op de rug

Er zijn twee dingen die ongelooflijk onhandig zijn aan stofzuigers. Ten eerste is dat de stroomdraad, die de actieradius beperkt en een struikelrisico opwerpt. Ten tweede gaan stofzuigers nooit de kant op die de gebruiker op wil, blijven ze hangen achter hoekjes en vallen ze om. Dit kun je als gegeven accepteren, maar je kunt ook een stofzuiger aanschaffen die je op de rug kunt dragen en die werkt op een accu. Zo is jouw schoonmaakmedewerker vrij om te gaan staan waar hij of zij wil en kan er een stuk sneller en efficiënter gestofzuigd worden in jouw bedrijfspand.

Natuurlijk zijn er nog veel meer spullen die een schoonmaker nodig heeft, maar dit zijn de zaken waar mensen niet meteen aan denken, maar die wel erg van pas kunnen komen. Het is even een investering, maar met deze materialen kan er veel efficiënter schoongemaakt worden in jouw bedrijfspand!