Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Efficiënt en voordelig printen voor zakelijk gebruik met een inkjetprinter

Efficiënt en voordelig printen voor zakelijk gebruik met een inkjetprinter

Geplaatst in: algemeen

Bij de keuze voor een zakelijk printer wordt er vaak direct gedacht aan een laserprinter. Onterecht, want met de innovatieve technologieën van de huidige zakelijke inkjetprinters is de keuze voor een zakelijke inkjetprinter op kantoor erg aantrekkelijk. Met name de nieuwe HP Pagewide serie is een aanwinst voor elk bedrijf. Wat zijn de voordelen van een zakelijke inkjetprinter?

Laserprinter vs inkjetprinter

De keuze voor een laserprinter voor zakelijk gebruik lag in het feit dat deze printers veel sneller konden printen en dat de gebruikscyclus langer was. Ook het feit dat de laserprinter veel meer zakelijke instelmogelijkheden en oplossingen had droeg hieraan bij. De Pagewide technologie van HP zorgt er echter voor dat printen met een inkjetprinter tegenwoordig erg snel kan. Zo kunnen tot 70 pagina’s per minuut worden geprint, terwijl tegelijkertijd gescand en gekopieerd kan worden. De gebruikscyclus is erg lang door een optimaal inktgebruik en grote papierlades. Zo hoef je niet constant te slepen met cartridges en papier.

Zakelijke oplossingen voor beveiliging, workflow en beheer

HP zorgt ervoor dat niets mist op het gebied van slimme oplossingen voor efficiënt zakelijk gebruik. Zo is er vanuit één centrale plek beheer mogelijk van het gehele printerpark, met ruime instelmogelijkheden op het gebied van dataprotectie en gebruikersrechten. Een groot touchscreen biedt gebruiksgemak van het apparaat zelf en er zijn veel mogelijkheden om draadloos vanaf elk apparaat te printen middels NFC, Wifi of HP’s eigen ePrint.

Voordeliger printen met een inkjetprinter

Energiegebruik is veelal redelijk hoog met een laserprinter. Vooral in stand-by modus biedt een inkjet een veel energiezuiniger resultaat, maar ook in gebruik is een HP Pagewide inkjetprinter zuiniger. Zo ligt het energieverbruik van het apparaat tot wel 50% lager dan andere printers in zijn klasse. Daarnaast is de aanschafprijs van zowel printer als cartridges aantrekkelijk en zijn de gebruikskosten laag door een efficiënt inktgebruik.

Weinig milieubelasting

De HP Pagewide heeft ook minder impact op het milieu dan laserprinters. Ten eerste komt dat door de al eerder aangehaalde lage energieverbruik. Bovendien is de grootte van de cartridge ook een grote factor in de CO2-uitstoot. De kleine verpakkingen nemen immers minder ruimte in tijdens het vervoer en er is minder restafval na gebruik. En de meeste materialen van het restafval van cartridges en de printer zelf zijn erg goed recyclebaar.

In de zoektocht naar een nieuwe printer voor zakelijk kantoor is het tegenwoordig dus zaak om je niet blind te staren op een laserprinter. De nieuwe generatie inkjetprinters van HP bieden zoveel snelheid, efficiëntie, kwaliteit en beheermogelijkheden, dat de HP Pagewide in geen enkel bedrijf zal misstaan.