Home » Ondernemersnieuws » financiën » Een zakelijke hypotheek, ook mogelijk voor zzp’ers

Een zakelijke hypotheek, ook mogelijk voor zzp’ers

Geplaatst in: financiën, huisvesting

Als zzp’er heb je geen personeel, maar dat betekent niet dat je geen ruimte nodig hebt. Of het nu om opslag gaat, een werkplaats, een winkel of een kantoor met vergaderruimte, ook voor ZZP’ers kan het interessant zijn om te investeren in een eigen bedrijfspand. Maar kom als zzp’er maar eens aan een zakelijke hypotheek. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer opties dan je misschien denkt.

Waarde van het pand is leidend

Bij de beoordeling van een hypotheekaanvraag, kijkt een vastgoedfinancierder als Mogelijk vooral naar de waarde van het vastgoed in relatie tot de gewenste leensom. Wanneer er voldoende eigen geld wordt ingebracht, is de leensom ten opzichte van de waarde (Loan-to-Value) niet te hoog. Het vastgoed biedt dan als onderpand voldoende zekerheid en garantie om de lening te kunnen verstrekken.

Hypotheeklasten van uw bedrijfspand berekenen

Natuurlijk kijkt Mogelijk ook serieus naar de financiële positie van de aanvrager. Deze moet de maandelijkse hypotheeklasten natuurlijk wel kunnen dragen. Online valt eenvoudig de hoogte van een zakelijke hypotheek te berekenen. Daarbij denkt Mogelijk graag in oplossingen en gaat niet alleen af op eventuele jaarcijfers van een zzp’er.

Snel schakelen levert een snelle realisatie op

Heb je een bedrijfspand op het oog en wil je snel kunnen schakelen? Ook dan is Mogelijk dé partij voor je. Na het invullen van de quickscan weet je binnen 48 uur wat er mogelijk is. Ga je akkoord met de voorlopige offerte, dan volgt snel een persoonlijk gesprek en kan een hypotheek vaak binnen 2-3 weken rond zijn.

Aantrekkelijke voorwaarden voor jou als zzp’er

Hoewel de rentetarieven iets hoger zijn dan bij de meeste grootbanken, profiteer je van aantrekkelijke voorwaarden. Zo is het bij Mogelijk geen enkel probleem om tussentijds af te lossen, dat kan boetevrij. Dus heb je voldoende vermogen, dan kun je je maandlasten eenvoudig omlaag brengen door een aflossing te doen. Die flexibiliteit is wat ondernemers erg waarderen bij Mogelijk. En zo wordt ook voor zzp’ers een zakelijke hypotheek mogelijk.