Home » Ondernemersnieuws » ICT » Een server kopen of huren: wat kun je het best doen?

Een server kopen of huren: wat kun je het best doen?

Geplaatst in: ICT

Een server: het kloppende hart voor de meeste ondernemingen. Heeft jouw bedrijf een nieuwe server nodig? Dan is het dus van belang om deze zo snel mogelijk aan te schaffen. Maar wat kan je eigenlijk beter doen, een server kopen of huren? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Huur jouw server

Jouw server werkt, om wat voor reden dan ook, ineens niet meer. Wat nu? Je wil natuurlijk per direct een nieuwe server aanschaffen, want dit is een essentieel onderdeel van jouw bedrijf. In eerste instantie denk je erover om gelijk maar een nieuwe server te kopen. Dit is echter niet nodig, want tegenwoordig zijn er tal van andere oplossingen te vinden. Zo is een server huren ook een goede optie.

Korte wachttijd

Bij het huren van een server krijg je de mogelijkheid om tijdelijke IT-systemen te plaatsen in je eigen omgeving, voor zo lang of kort als nodig. Wanneer je een server koopt, zitten er vaak lange wachttijden aan. Voordat hij geïnstalleerd is, ben je misschien wel dagen verder. Daarom is het handig om bij bedrijven zoals IRENT aan te kloppen. Zij beschikken over een ruime voorraad van meer dan duizend servers, waardoor jouw probleem binnen 24 uur is opgelost. Stress hoef je bij huren dus niet te hebben, na een nachtje slapen doet alles het weer (als vanouds)!

Proof of concept

Wanneer je in nieuwe technologie moet investeren, heeft dit zowel financieel als systeemtechnisch nogal wat impact. Daarom is het fijn om van tevoren de technologische mogelijkheden te verkennen, en te kijken welke systemen bij jouw organisatie aansluiten. Dit kan allemaal met de Proof of Concept. Met de PoC is het mogelijk om apparatuur te testen, nieuwe technologie te integreren en proef te draaien. Hiermee ben je zeker van je technologische keuze en investering.

Investeer in een demo

Als je al langer van plan om je IT-omgeving te vervangen, ben je waarschijnlijk al een tijd aan het oriënteren op een nieuw systeem. Alle voordelen hiervan heb je op een rijtje gezet. Waar je alleen niet rekening mee hebt gehouden, is de ervaring in de praktijk. Past het systeem dat ik wil kiezen wel bij mijn bedrijf? Om hierachter te komen, kan je gebruik maken van een demo. Met een demo test je of dit systeem jouw bedrijf ten goede doet en kan je in korte tijd vertrouwd raken met een nieuwe technologie. Best handig als je server goed getest is voor een grote investering!

Het huren van een server biedt veel voordelen, dus denk goed na voordat je van plan bent om een nieuwe server aan te schaffen. Bij veel bedrijven is het daarnaast niet alleen mogelijk om een server te huren; maar hardware huren, een laptop huren of een desktop huren is vaak ook mogelijk.