Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Een schoon bedrijfspand: hoe regel je dat?

Een schoon bedrijfspand: hoe regel je dat?

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Zodra je een eigen gebouw hebt, merk je dat er ook schoongemaakt moet worden. Daar heb je niet echt bij stil gestaan toen je het idee kreeg om een eigen bedrijf op te richten. Jouw kantoor weerspiegelt de staat van jouw bedrijf. Daarom is het belangrijk dat alles brandschoon is om nieuwe cliënten te ontvangen. Daarnaast is het voor jouw werknemers prettiger om in een schone omgeving te werken. De schoonmaker is dus een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf. Besteed dit uit aan een goede schoonmaakdienst, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt.

Hoe regel je een bij jouw bedrijf passende schoonmaakdienst?

Voordat je een schoonmaakdienst inschakelt, is het verstandig om van tevoren een paar dingen te bepalen. Hoewel je ook de buurvrouw kan vragen of ze af en toe even een stofzuiger door het pand heen haalt, is een schoonmaakbedrijf veel beter in staat om jouw bedrijf netjes schoon te houden. Hieronder staan een aantal punten waar je over nadenkt voor je een schoonmaakbedrijf inhuurt.

Frequentie

De ene ondernemer wil graag dat er twee of drie keer per week goed gepoetst wordt, de ander is tevreden met een of twee keer per maand een grote schoonmaakbeurt. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel werknemers je hebt die vuil mee naar binnen nemen en of hun werkzaamheden veel vuil veroorzaken. Bedenk ook hoe je wilt dat jouw kantoor er voor eventuele bezoekende cliënten uitziet.

Schoonmaker begeleiden of een zelfstandig werker?

Gaat jouw schoonmaker geheel zelfstandig aan de slag of wil je er liever met je neus bovenop staan om alles uit te leggen? Als je geen tijd hebt om iemand te controleren, kun je beter een schoonmaker inhuren met ervaring of een vakopleiding. Die werkt grondig en efficiënt het hele pand af.

In vaste dienst of flexibel?

Een schoonmaker in vaste dienst nemen betekent extra administratie. Bij ziekte of vakantie regel je zelf de vervanging. Wanneer je een erkend schoonmaakbedrijf inschakelt, regelen zij alles voor je. Ze zorgen dat er altijd een schoonmaker is om jouw pand te reinigen. Bovendien geven ze vaak een kwaliteits- en servicegarantie.

Meer dan alleen schoonmaken?

Naast het schoonmaken van het pand heb je ook nog te maken met groenvoorziening, reparaties en mogelijk onderhoud. Regel je dit liever zelf of wil je het uitbesteden aan een bedrijf? Wanneer je hiervoor een bedrijf inschakelt, scheelt het een hoop gedoe wanneer je alle werkzaamheden, inclusief schoonmaak, bij hetzelfde bedrijf onderbrengt.

Hoeveel wil je betalen?

Jij bepaalt welk budget je hebt voor de schoonmaakdienst. Dit is afhankelijk van de hierboven genoemde zaken. Bedenk van tevoren hoeveel je kunt en wilt besteden aan facilitaire diensten en hoeveel tijd het je oplevert wanneer je hiervoor een persoon of bedrijf inhuurt.

Bij Clean2u vraag je geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw schoonmaakwerkzaamheden.