Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Een perfect bedrijfsuitje organiseren? Dat doe je zo!

Een perfect bedrijfsuitje organiseren? Dat doe je zo!

Geplaatst in: algemeen

Een bedrijfsuitje: het is iets waar veel medewerkers vast enorm naar uitkijken. Het kan tenslotte een enorm gezellige dag worden, of het nu bedoeld is om elkaar wat beter te leren kennen of om de teambuilding wat te verbeteren. Maar hoe organiseer je nu het perfecte bedrijfsuitje, waar iedereen het naar zijn/haar zin heeft? Wij geven je hieronder wat handige tips, dus lees snel verder!

Budget bepalen

Of je nu van plan bent te gaan voor een bedrijfsuitje in Amsterdam of een bedrijfsuitje op een andere locatie: het is verstandig om vooraf het budget alvast te bepalen. Als je een budget hebt bepaald, wordt het namelijk makkelijker om op zoek te gaan naar activiteiten die je op deze dag kunt doen. Doordat je een budget hebt opgesteld, wordt het makkelijker om te kijken of een bepaald activiteit in het budget past of niet. Het wordt op deze manier een stuk makkelijker zoeken, dus het is zeker een aanrader om vooraf al een maximumbudget te bepalen.

Een leuke activiteit kiezen

Als je het budget hebt bepaald, is het tijd voor de volgende stap: het kiezen van een leuke, originele activiteit. Wil je dat de teambuilding binnen jouw bedrijf verbeterd wordt? Kies dan voor een activiteit waarbij veel moet worden samengewerkt en jouw team de mogelijkheid krijgt om elkaar beter te kunnen leren kennen. Als de teambuilding binnen jouw bedrijf al goed zit, kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een gezellige activiteit. Enkele voorbeelden van leuke activiteiten voor een bedrijfsuitje? Lasergamen, paintballen, een workshop, pubquiz, boottocht, speurtocht of escape room.

Kies een centraal gelegen locatie

Zijn de mensen binnen jouw bedrijf veel afhankelijk van het openbaar vervoer? Dan kan het fijn zijn voor hen dat er een centrale plek wordt uitgekozen voor het bedrijfsuitje. Probeer hier dus zeker rekening mee te houden, zodat de plek van de activiteit voor iedereen goed bereikbaar is. Het is tenslotte niet leuk voor je personeel als zij na het bedrijfsuitje nog uren moeten reizen om thuis te komen. Met een centraal gelegen locatie voorkom je dit, want een centraal gelegen locatie biedt vaak veel mogelijkheden om snel te reizen.

De datum vastleggen

Heb je een leuke activiteit uitgekozen voor jullie bedrijfsuitje? Dan is het tijd om een definitieve datum uit te kiezen. Belangrijk bij het organiseren van een bedrijfsuitje is om op tijd te beginnen met zoeken. Zeker als je bijvoorbeeld jouw bedrijfsuitje ergens aan het einde van het jaar wilt organiseren, kun je haast niet vroeg genoeg beginnen. Waarom? Omdat dit een geliefde periode is waarbij veel bedrijven een uitje organiseren voor hun personeel. De kans dat leuke activiteiten volgeboekt zijn is dan dus een stuk groter, dus op tijd beginnen is zeker verstandig. Maar hoe kies je een definitieve datum? Je zou ervoor kunnen kiezen om al ver van tevoren een datum naar je personeel te communiceren, zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Het kan echter ook een mogelijkheid om een soort poll te houden, waarbij je verschillende datums aanbiedt. Welke datum als favoriet uit de poll komt, kan dan gebruikt worden als definitieve datum.

Uitjes in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of heel ergens anders: mogelijkheden genoeg. Er zijn genoeg leuke activiteiten te vinden die je met het team kunt gaan doen tijdens het bedrijfsuitje. Met deze bovenstaande tips kun je al een eind komen in het organiseren van het perfecte bedrijfsuitje, dus houd deze zeker in je achterhoofd. Blijf origineel en zorg ervoor dat het voor iedereen binnen jouw bedrijf een te gekke dag kan worden!