Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Een paar punten die belangrijk zijn om te weten voordat je met payrolling begint

Een paar punten die belangrijk zijn om te weten voordat je met payrolling begint

Geplaatst in: personeelszaken

Een andere manier van werken die we gewend zijn wordt ook wel Payrolling genoemd. Dit is een manier die steeds vaker voorkomt, maar wordt nog niet overal toegepast. Payrolling houdt in dat je het werk uitbesteedt aan iemand anders. Op deze manier worden de taken die al een tijdje blijven liggen, eindelijk gedaan. Wil je meer weten over wat payrolling nou echt inhoudt? En wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf? Wij vertellen er hier meer over.

Dit kun je uit handen geven aan een payroller

Voordat je een payroller aanneemt is het wel zo handig om te weten wat die nou precies doet. Bij payrolling wordt het juridisch werkgeverschap dus overgenomen door een payrollbedrijf. Hierdoor worden ook de risico’s wat betreft arbeidsrecht overgenomen door het payrollbedrijf. Hieronder vallen grote delen van de personeelsadministratie. Denk hierbij aan arbeidsovereenkomsten, verzekeringen, loondoorbetalingen bij niet werken door ziekte, jaaropgaven, ontslagzaken, wijzigingen in de wet en de salarisadministratie. Een aardig rijtje dus.

Deze taken zijn nog wel voor jou

Helaas is het niet mogelijk dat een payroll-organisatie of payroller alles voor je overneemt. Als werknemer blijf je wel nog verantwoordelijk voor andere zaken rondom personeel. Je moet nog altijd zelf personeel aannemen, bepalen over contractverlenging en mensen eventueel ontslaan. Ook de hoogte van het salaris, het voeren van functioneringsgesprekken en de interne gang van zaken blijft jouw verantwoordelijkheid. Op de werkvloer verandert er verder niks. Er is ook een wet die ervoor zorgt dat het qua salaris niet uitmaakt of je op payroll basis of vast onder contract voor een bedrijf werkt. Wel kun je het eventueel merken in de secundaire arbeidsvoorwaarden.

De voordelen op een rijtje

Payrolling kan in principe voor elk bedrijf interessant zijn. Het maakt hierbij weinig verschil wat je precies doet. De belangrijkste voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Je weet altijd precies wat de kosten voor personeel gaan zijn.
  • Je ontvangt een factuur per periode voor al je personeelskosten.
  • De administratieve rompslomp verdwijnt.
  • De medewerkers merken er weinig van.