Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Een nieuwe bedrijfslocatie: hier moet je op letten!

Een nieuwe bedrijfslocatie: hier moet je op letten!

Geplaatst in: huisvesting

Heb jij een eigen bedrijf en besloten om hier een nieuwe locatie voor te zoeken? Dat kan nog best lastig zijn, want je wilt met jouw bedrijf natuurlijk wel op de ideale locatie zitten. Maar waar moet je allemaal op letten om tot de beste keuze te komen voor een nieuwe bedrijfslocatie? Wij zetten wat handige tips op een rij, dus lees snel verder.

De ruimte

Heb je een mooi pand op het oog? Dan is het ten eerste belangrijk om te kijken naar de ruimte die dit pand te bieden heeft. En niet alleen het pand zelf, ook het gebied hieromheen. De ruimte die je nodig hebt voor jouw bedrijf is afhankelijk van welk soort bedrijf je hebt. Als je bijvoorbeeld een kledingwinkel hebt, heb je voldoende aan een winkelruimte, magazijn en wat parkeerplaatsen. Ben je echter een transport- of logistiek bedrijf, dan is de kans groot dat je meer ruimte in het gebouw nodig hebt. Bedenk dus goed wat jij nodig hebt voor de werkzaamheden die jij met je bedrijf uitvoert.

Wat ook een aanrader is om te realiseren voor jouw bedrijf, is een overdekte fietsenstalling. Dit kan zowel handig zijn voor het personeel als voor je gasten, dus het kan zeker een goed idee zijn om dit aan jouw bedrijfsruimte toe te voegen. Bekijk of hier in de omgeving van jouw pand genoeg ruimte voor is. Als dit het geval is, kan het zeker een aanrader zijn om hiervoor te gaan. Hiermee zorg je namelijk voor meer gemak en een verhoogde focus op vitaliteit, wat absoluut gewaardeerd gaat worden.

Bestemmingsplan en vergunningen

Als je het idee hebt om een nieuwe bedrijfslocatie uit te zoeken, is het uiteraard wel van groot belang dat je nadenkt over of je jouw bedrijf wel mag vestigen op een bepaalde locatie. Het is daarom van groot belang dat je vooraf het bestemmingsplan checkt. Misschien gelden er wel extra regels waar je rekening mee moet houden, dan is het toch goed om dit al van tevoren te weten. Naast het checken van het bestemmingsplan is het ook handig om te kijken naar welke vergunningen je nodig hebt om jouw bedrijf te vestigen op een nieuwe locatie.

De kosten

Naast de ruimte die je denkt nodig te hebben met jouw bedrijf, zijn uiteraard ook de kosten van het pand belangrijk om de juiste keuze te kunnen maken. Wat hierbij handig kan zijn om te doen, is het opstellen van een ondernemingsplan. Zet in dit ondernemingsplan een helder overzicht van alle kosten en uitgaven neer. Het is goed om rekening te houden met het feit dat wanneer je verhuist naar een nieuwe bedrijfslocatie, te maken kunt krijgen met verschillende uitgaven. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat bijvoorbeeld jouw maandlasten gaan stijgen, omdat je bijvoorbeeld een groter pand tot je beschikking wilt hebben. Maak een helder overzicht, zodat je hier een goed beeld van krijgt.

Adreswijziging doorvoeren

Als je jouw bedrijf gaat vestigen op een nieuwe locatie, is het natuurlijk belangrijk dat jij hier jouw relaties van op de hoogte brengt. Het is tenslotte niet de bedoeling dat er bij jouw oude pand wordt aangebeld of er post op de mat ligt bij de oude locatie. Breng jouw relaties op de hoogte van de adreswijzigingen, zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Wijzig ook het adres op je website, social media kanalen, visitekaartje en Google. Ook de Kamer van Koophandel op de hoogte brengen van de adreswijziging is noodzakelijk.

Kortom, als je wilt verhuizen naar een nieuwe bedrijfslocatie komt er best wat bij kijken. Het is vaak makkelijk gezegd dan gedaan, want het kan best wat moeite en tijd kosten. Echter moet je er natuurlijk wel wat voor overhebben om de ideale bedrijfslocatie te realiseren. Houd deze tips goed in je achterhoofd, dan ben je al een heel eind op weg.