Home » Ondernemersnieuws » administratie » Een kluis voor het bedrijf

Een kluis voor het bedrijf

Geplaatst in: administratie

Ben jij opzoek naar een kluis om jouw belangrijke documenten in te bewaren? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het maken van een goede keuze.

Brandwerend

Wil jij jouw documenten brandwerend bewaren? Er zijn brandwerende kluizen die minstens 60 minuten in het vuur kunnen staan zonder dat het vuur de kluis binnenkomt. Deze kluizen zijn wel erg groot en ook heel zwaar, als hij dus op zijn plek staat verplaats je hem niet zomaar. Mocht je voor deze kluis willen kiezen zorg dan dat je een goede locatie hebt voor de kluis, waar hij niet in de weg staat en ook zal blijven staan.

Gecertificeerd

Voor de verzekering is het belangrijk dat jouw kluis gecertificeerd is. Als dit niet het geval is dan kan de verzekering er een probleem van maken om de schade te vergoeden. Het nadeel van certificering is dat het enorm veel geld kost en dit zul je dan ook aan de prijs van de kluis zien. Ben jij een startup en heb je niet veel te besteden? Dan is het misschien handiger om naar een andere kluis op zoek te gaan.

Sleutelkluis

Misschien heb jij wel veel sleutels nodig voor jouw bedrijf, zoals bij een auto verhuur bedrijf. Een sleutelkluis is hiervoor een absolute must have. Alle autosleutels bewaar je op één plek. Een plek die afgesloten kan worden zodat er alleen werknemers bij jullie die de sleutel van de kluis hebben, of nog beter: de code van het digitale slot. Want stel je voor dat je de sleutel van de kluis verliest, dat is toch je ergste nachtmerrie.

Elektronische kluis

Kluizen met een digitaal slot noemen we elektronische kluizen. Door middel van een vier tot acht cijferige code kan jij de kluis openen. Zo hoef je nooit meer bang te zijn om de kluis niet te kunnen openen omdat je de sleutel bent verloren. Of dat een werknemer die op vakantie is gegaan hem is vergeten uit zijn zak te halen. Zelfs als je de code bent vergeten kan de kluis ook nog geopend worden met een noodsleutel (leg deze dus niet in de kluis!), zo kan je altijd bij jouw beveiligde documenten.

Geldkluis

Heb jij een bedrijf waarbij je wel eens op een markt staat of een andere omgeving waar veel met contant geld wordt betaald? Bewaar het geld in een geldkistje, deze kan op slot en heeft een apart gedeelte voor muntgeld zodat je klanten snel wisselgeld terug kan geven.