Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Een kantoor gezellig maken? Wij geven je 4 tips!

Een kantoor gezellig maken? Wij geven je 4 tips!

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Op een kantoor moet natuurlijk hard gewerkt worden. Dit harde werken wordt een stuk gemakkelijker wanneer de omgeving sfeervol en gezellig is. Hoe aangenamer de omgeving, des te harder zal er worden gewerkt. Het komt de productiviteit dus ten goede. Logisch natuurlijk: jij werkt ook beter, sneller en makkelijker wanneer je op een fijne plek bent. Dit maakt de sfeer en gezelligheid in het kantoor ontzettend belangrijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat een kantoor gezellig is, maar toch de juiste professionele uitstraling heeft? Deze tips helpen je alvast op weg!

 1. Begin bij de basis
  Het is altijd belangrijk om bij het begin te beginnen. Dit geldt ook voor de inrichting van het kantoor. De juiste banken, kantinestoelen, bureaus, accessoires en bureaustoelen zetten de basis voor de inrichting van het kantoor. Zorg dat alle basis items goed op elkaar aansluiten om een uniforme en professionele uitstraling neer te zetten. Zodra de basis staat, kun je makkelijk aan de slag om de omgeving wat sfeervoller te maken. Klik hier om een breed assortiment van professionele bureaustoelen te bekijken. Een goede bureaustoel zorgt er immers voor dat je gedurende de dag geen last krijgt van bijvoorbeeld rug- of nekklachten.
 2. De juiste verlichting
  Die knipperende felwitte tl-buizen brengen natuurlijk weinig sfeer met zich mee. De verlichting bepaalt in veel gevallen de gezelligheid: zowel in huis als op kantoor. Wees dus erg bewust bij het kiezen van je verlichting. Dit betekent niet dat je allerlei sfeerlampjes aan moet gaan schaffen, maar wel dat je de juiste warmte, kleur en vorm van verlichting installeert.
 3. Haal de natuur naar binnen
  Zorg vervolgens voor voldoende planten in de kantooromgeving. Je plaatst ze natuurlijk op plekken waar ze voldoende licht krijgen, maar je kan ze ook op een unieke manier aan het plafond hangen. Hoe meer planten je op kantoor aanwezig hebt, hoe aangenamer en gezelliger het er uitziet. Naast dat planten zorgen voor gezelligheid, verrbeteren ze de luchtkwaliteit op kantoor en doen ze niets af aan de professionele uitstraling van je bedrijf. Een win-win situatie dus!
 4. Creatieve promotionele uitingen
  Wil je ook de wanden iets meer uitstraling geven? Ga dan op zoek naar creatieve vormen om je organisatie nog wat extra te promoten. Laat het logo bijvoorbeeld namaken in kroonkurken en hang dit kunstwerk aan een grote, kale, witte muur. Of lijst alle oude reclameposters in en maak er een mooie stellage van. Op deze manier breng je kleur, vrolijkheid en creativiteit in de kantooromgeving, maar blijft het professioneel: het is immers bedoeld als promotiemateriaal voor je bedrijf.