Home » Ondernemersnieuws » innovatie » Een idee voor een product? De praktische kant

Een idee voor een product? De praktische kant

Geplaatst in: algemeen, innovatie

Een idee blijft een idee, totdat er daadwerkelijk iets gebeurt. Vaak zien wij dat ondernemers heel lang met de beste ideeën blijven rondlopen, maar hier geen daadwerkelijke uitvoering aangeven. Super zonde, want je zult altijd zien dat er een concurrent eerder mee op de markt komt en jij een mooie winst laat liggen. Het blijven innoveren en uitwerken van ideeën is dan ook een kernpunt om als ondernemer succes te hebben en te houden. Hoe je wel van een idee naar een product komt? De mensen op een rij die in je adressenlijst moeten!

Plastic fantastic

Veel nieuwe producten bestaan uit duurzame materialen die lang meegaan. Plastic is hier een perfect voorbeeld van, zeker wanneer het om grote aantallen producten gaat. Maar vind maar eens een specialist die hier ervaring mee heeft én goede kwaliteit levert. Een plastic product laten maken was echter nog nooit zo makkelijk. Met de spuitgieten techniek is alles mogelijk, ongeacht vorm en grootte. Dit zijn dan ook de experts waar je voor héél veel producten terechtkunt. Noteren!

De designer

Heb je een idee voor een product maar is het nogal een complex idee? Dan is het aan te raden om een product designer in te schakelen. Deze kunnen jouw idee tot een daadwerkelijk realistisch product omtoveren. Vaak hebben zij ook nog wel tips en adressen om de vervolgstap te zetten wanneer je deze zelf niet hebt. Een goede product designer geeft jou ook eerlijk advies over de slagingskans van jouw idee.

Ga over de grens

Denk niet in grenzen waar het gaat om het ontwikkelen van een idee naar een product. Er zitten in het buitenland ook veel goede en voordelige producenten. Je hoeft niet meteen het hele productieproces in het buitenland neer te leggen, maar ook delen hiervan zijn een optie. Zo kun je ervoor kiezen de grondstoffen uit het buitenland te halen, vaak scheelt dit enorm in de kosten. Ga wel altijd zelf een kijkje nemen, je wilt natuurlijk wel de kwaliteit die je beloofd wordt én je niet schuldig maken aan zaken als kinderarbeid.

Kortom, blijf nooit te lang rondlopen met een grandioos idee. Zet altijd de volgende stap in het proces. Mocht het uiteindelijk toch niet tot een bestseller komen, dan heb je het in ieder geval geprobeerd!