Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Een horloge kiezen voor je zakelijke look

Een horloge kiezen voor je zakelijke look

Geplaatst in: algemeen

horlogeHet belang van de juiste zakelijke look kan niet onderschat worden. Je kiest nu eenmaal de juiste kleding om de juiste indruk achter te laten. Zie jij er professioneel en representatief uit? Dan laat dat een goede indruk achter bij iedere potentiële klant die jij ontmoet. Maar die zakelijke look gaat om meer dan het kiezen van de juiste outfit.

Ook de accessoires spelen een grote rol in het creëren van een professionele uitstraling. Met deze tips heb jij alle inzichten die jij nodig hebt om de juiste horloge te kiezen om jouw look compleet te maken.

 1. Voor welk merk kies je?
  Loop jij rond in een pak van de H&M? Dan hoef je hier geen ontzettend duur horloge aan toe te voegen. Het is namelijk belangrijk dat zowel de outfit als de accessoires bij elkaar passen. De keuze in merken speelt hier vaak een grote rol. Een Primark horloge doet natuurlijk direct afbreuk aan een prachtig Hugo Boss pak. Maar een armani horloge past bijvoorbeeld weer perfect bij deze chique zakelijke look. Een driedelig zwart pak van hoge kwaliteit moet natuurlijk een perfect geheel vormen met de accessoires.
 2. Wat is je budget?
  Niet iedereen heeft honderden tot duizenden euro’s te besteden aan een nieuw horloge; stel dus ook vooraf een budget vast. Ga je op zoek voor een mooie klok tussen de 50 en 200 euro, of reikt jouw budget eerder tot de 500 tot 700 euro? Iedere prijsklasse heeft zo zijn eigen soort, kwaliteit en merk horloges. Nu hoef je niet altijd direct voor de duurste merken te kiezen. Een diesel horloge is bijvoorbeeld van een vergelijkbare kwaliteit en merkbekendheid, maar ligt toch net in een wat lager prijssegment.
 3. Welke branche?
  In welke branche ben je werkzaam? Werk je bij een juwelierszaak, dan is het kiezen van een duur, hoge kwaliteit horloge natuurlijk van groot belang. Werk je daarentegen als vertegenwoordiger bij een energiemaatschappij, dan is de uiteindelijke kwaliteit en uitstraling van een horloge al wat minder belangrijk. Iedere branche vraagt zo een eigen uitstraling van zijn personeel; probeer je dus zoveel mogelijk aan te passen aan je werkomgeving, de omstandigheden en de mensen waar je dagelijks mee te maken hebt. 
 4. Wat is je look?
  Draag je over het algemeen blauw en bruintinten, of houd je meer van een klassieke zwarte look? Laat de kleuren en materialen van je horloge zoveel mogelijk overeenkomen met de kleding die je dagelijks draagt. Op deze manier complimenteert het de look, zonder teveel aandacht te trekken.