Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Een eigen verpakking laten maken? Zo doen bekende merken dat

Een eigen verpakking laten maken? Zo doen bekende merken dat

Geplaatst in: algemeen

In een wereld waarin het steeds lastiger is om op te vallen tussen de concurrentie, is het belangrijk dat je de aandacht naar jouw product toe weet te trekken. Hoe kun je een eigen verpakking laten maken die uniek is, maar toch herkenbaar blijft voor je klant? In dit artikel nemen we een paar verpakkingen van bekende merken onder de loep, om te kijken wat juist hun verpakkingen zo goed maakt.

Tip 1: Laat een eigen verpakking maken die echt bij jouw merk past

Als je eens goed kijkt naar de cadeauverpakkingen van merken als Lancôme, Hunkemöller en L’Oréal, zul je al snel zien dat ze qua gebruiksgemak op elkaar lijken, maar op het gebied van design weer enorm verschillend zijn. De een is roze, de ander rood, en de ander weer zwart. In één oogopslag is te herleiden om welk merk het gaat. En dat is dan ook meteen een van de belangrijkste aspecten om over na te denken als je een eigen verpakking gaat laten maken: kies voor een duidelijke uitstraling, waardoor klanten direct weten dat het om jouw product of merk gaat.

Gebruik kleuren, lettertypen en andere grafische elementen die consistent zijn met wat je op andere platformen gebruikt. Zo is je product zowel online als in de winkel direct te herkennen. Ook werkt het altijd om je logo op de verpakking te zetten. Als je producten dan als cadeau gegeven worden, bijvoorbeeld als kerstcadeau of als een goodie op een evenement, hoeft niemand over de inhoud te twijfelen.

Tip 2: Een eigen verpakking laten maken: maak ‘m praktisch

Het belangrijkste aan je eigen verpakking laten maken is wellicht dat je verpakking ook praktisch moet zijn. Een verpakking waar producten los in zitten of onderdelen uit vallen is natuurlijk niet wenselijk. Je verpakking moet daarnaast ook handig en makkelijk te openen zijn. Slimme, handige en unieke verpakkingen zorgen ook nog eens vaak voor bonuspunten bij de klant: denk aan verpakkingen die zichzelf uitvouwen, producten die tevoorschijn komen als er aan een deel van de verpakking getrokken wordt, of verpakkingen die weer gemakkelijk te hergebruiken zijn. Ook dit soort trucjes gebruiken bekende merken om hun product een extra luxe gevoel te geven.

Om een slimme, praktische verpakking mogelijk te maken, maken ontwerpers altijd eerst een technische tekening. Aan de hand van die tekening kan een ontwerper al inschatten hoe de verpakking gaat werken. Er wordt vaak geëxperimenteerd met verschillende blanco modellen om te kijken welke optie het beste bij jouw product past.

Tip 3: Laat je adviseren door experts

Er komt een hoop kijken bij het ontwerpen en maken van een verpakking. Ga je voor een magnetische verpakking, of juist voor een schuifmechanisme? Wat voor type karton is het meest geschikt voor jouw verpakking, en welke afwerking past daar het beste bij? Je eigen verpakking laten maken kun je dus ook het beste doen met behulp van een expert, zoals Noova Media Productions. Een designer kan je helpen bij het ontwerpen van je ideale verpakking en kan met je meedenken. Er zijn namelijk talloze opties, en een professional kan je adviseren wat voor jouw doel het beste gaat werken.