Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Een eigen business starten? Deze bedrijfsactiviteiten zijn belangrijk

Een eigen business starten? Deze bedrijfsactiviteiten zijn belangrijk

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Start je een eigen bedrijf? Het maakt niet uit in welke branche je aan de slag gaat. Er zijn echter vele stappen die je moet ondernemen als startende ondernemer. Van een businessplan schrijven tot aan het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Wij hebben voor jou de belangrijkste bedrijfsactiviteiten op een rij gezet. Nieuwsgierig naar de activiteiten? Bekijk ze hieronder!

Het schrijven van een businessplan

Het schrijven van een businessplan is het halve werk voor het starten van een succesvolle onderneming. In dit plan beschrijf je tot in detail je bedrijfsdoelen en licht je toe hoe je de doelen gaat realiseren. Het plan bestaat vaak uit meerdere onderwerpen met onder andere de promotionele activiteiten die worden ingezet. Hoe zorg je ervoor dat je (potentiële) klant op de hoogte is van jouw product of jouw dienst? Ga je jouw bedrijf vestigen in Den Haag? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te adverteren in Den Haag. Daarnaast is het mogelijk om online je promotionele activiteiten in te zetten.

Overige zaken

Voordat je aan de slag gaat met je eigen bedrijf, kies je een rechtsvorm. Dit is een juridische vorm die onder andere de aansprakelijkheid, de belastingen die je moet betalen en de eventuele fiscale voordelen bepaalt. Daarnaast is het belangrijk om de administratie te laten voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn. Let op, er wordt verwacht wordt dat je aan alle wettelijk gestelde eisen voldoet. Is het bijvoorbeeld verplicht om aan bepaalde competenties te voldoen of zijn er bepaalde eisen voor de bedrijfsruimte? Voor ieder bedrijf kunnen er andere regels gelden. Zoek dit daarom goed uit voordat je wilt starten. Zodra je alles op een rijtje hebt, kun je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Zichtbaarheid

Zoals al eerder vermeld is promotie een belangrijk onderdeel van een onderneming. Er zijn verschillende manieren om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Buitenreclame is een belangrijke vorm van promoten. Je bereikt een groot publiek en je bent relatief weinig kosten kwijt. Wil je graag aan de slag met buitenreclame? NPB Media buitenreclame geeft professioneel advies over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Kortom er zijn genoeg zaken waar je van te voren over na moet denken voordat je een onderneming start. Maar laat je vooral niet afschrikken door de stappen die ondernomen moeten worden. Als je ervoor zorgt dat de voorbereidingen in orde zijn, dan is het starten van een onderneming helemaal niet zo lastig.