Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Een eigen bedrijf starten? Dit is wat je moet doen

Een eigen bedrijf starten? Dit is wat je moet doen

Geplaatst in: algemeen

Ben jij bezig met het starten van je eigen bedrijf? Gefeliciteerd! Dagelijks zien we weer nieuwe bedrijven erbij komen. Dit maakt het voor de markt steeds interessanter om hier goed op in te spelen. Het is in deze tijd dan ook lastiger om de markt te betreden met datgene wat je wilt gaan verkopen of aanbieden. We hebben gekeken naar een aantal zaken die belangrijk zijn te regelen voordat je live gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook zeker wanneer je als eigen baas aan de slag gaat. 

Stel een bedrijfs- en budgetplan op

Voordat je spullen gaat kopen, panden gaat huren, mensen gaat aannemen en live gaat is het belangrijk een plan op te stellen. We denken hierbij aan twee plannen. Een plan voor je bedrijf: wat ga je doen, waarom ga je dit doen, wat is de missie en visie van het bedrijf, wat zijn de doelstellingen en nog veel meer. Er zijn een hoop vragen die je voor jezelf wilt beantwoorden voordat je naar KvK toegaat. 

Naast een uitgebreid bedrijfsplan is het ook belangrijk een budgetplan op te stellen. Wat gaat deze start je kosten, waar wordt in geïnvesteerd, wat zijn mogelijke uitdagingen, wat kan er misgaan en hoe kan je hierop inspelen? Een budgetplan opstellen is ontzettend belangrijk. Het geeft je meer zekerheid en je doet beter onderzoek naar wat mis kan gaan. 

Doe goed vooronderzoek

Als startende ondernemer zul je een hoop nieuwe dingen tegenkomen. Het beste wat je kunt doen is wat vooronderzoek in combinatie met adviezen vragen aan experts. Denk aan het opzetten van afdelingen zoals marketing en HR. Blogs over online marketing lezen zal je een hoop leren, maar advies aan experts vragen brengt je nog verder. Neem deze kosten mee in je budgetplan om te kijken of het je zal lukken. 

Wat kun je zelf doen?

Natuurlijk zijn er ook genoeg dingen die je zelf kunt uitvoeren. Hier heb je niet zo zeer een expert voor nodig. Misschien heb je een tijdje gewerkt als websitebouwer en kun je zelf een website maken. Website maken voor dummies kan hierbij goed helpen. Als je hier al wat ervaring in hebt zou je het na het bouwen kunnen laten nakijken door iemand met nog meer ervaring. Het is altijd goed om je werk nog door een ander te laten nakijken. Zo ga je goed voorbereid de markt op. Dit is wat we natuurlijk willen!