Home » Ondernemersnieuws » duurzaamheid » Een duurzaam kantoor met LED-verlichting

Een duurzaam kantoor met LED-verlichting

Geplaatst in: algemeen, duurzaamheid, huisvesting

We worden ons steeds bewuster van onze impact op de omgeving, de natuur en deze mooie wereld. Het is dan ook niet gek dat we steeds duurzamer leven, wonen en werken. Ook op het kantoor wordt steeds vaker naar duurzame initiatieven en oplossingen gezocht. Met de opkomst van LED-verlichting is er ineens veel meer mogelijk dan dat er ooit in het verleden het geval was. Maar welke voordelen heeft LED-verlichting voor jouw kantoor, en welke mogelijkheden zijn er allemaal? We leggen het je hier voor.

Hoge kwaliteit verlichting

LED-verlichting is van hogere kwaliteit dan dat andere vormen van verlichting zijn. Dit is een van de redenen dat het zo geschikt is voor gebruik op het kantoor. Ledwereld.nl is specialist in zakelijke ledverlichting en ziet de verkoop van LED-verlichting voor zakelijk gebruik continu stijgen. De hoge kwaliteit van LED-verlichting is onder andere terug te zien in de levensduur van de verlichting. De aanschafwaarde is eenmalig wat hoger, maar de LED-verlichting gaat dan uiteindelijk ook wel zo’n 30 jaar mee.

Geld besparen

Dit betekent dus dat je de komende 30 jaar geen nieuwe lampen aan hoeft te schaffen. Maar ook dat je geen monteurs naar locatie hoeft te sturen om een knipperende lamp te vervangen. Daarnaast bespaart de LED-verlichting je ook nog eens flink op de energiekosten. Afhankelijk van de lampen die momenteel op kantoor hangen kan het tot een besparing van wel 70 procent leiden. En dat zie je natuurlijk terug op de energierekening.

Duurzaam ondernemen

De LED-lampen zijn onder andere om bovenstaande redenen dan ook de meest duurzame vorm van verlichting op de markt op dit moment. Het is een kleine aanpassing voor het kantoor, maar heeft vervolgens een grote impact op het milieu: en dat is duurzaam ondernemen. In sommige gevallen zijn er zelfs subsidies te verkrijgen wanneer een kantoor duurzamer onderneemt; en het installeren van LED-verlichting is daar één van.

Sfeer creëren voor medewerkers

Een kantoor verlicht met LED-verlichting heeft al snel meer sfeer dan de oude, knipperende TL-buizen boven de bureaus. Daarnaast kun je de LED-verlichting zelfs in sommige gevallen van kleur veranderen; zeker wanneer aangesloten op een slim verlichtingssysteem. Ideaal voor lunches op kantoor, meditatieruimten of natuurlijk de kantine. LED-verlichting heeft niet alleen voordelen voor de ondernemer zelf; het aangename licht heeft een nog grotere invloed op de medewerkers. Zo is het niet alleen een goede manier om sfeer te creëren op kantoor, het zal ook een invloed hebben op de kwaliteit van het werk, de samenwerking en efficiëntie.