Home » Ondernemersnieuws » ICT » Een Chromebook voor zakelijk gebruik

Een Chromebook voor zakelijk gebruik

Geplaatst in: ICT

Laten we een van de belangrijkste zaken eerst benoemen: een Chromebook is zeker geen tablet. Hoewel de Chromebook alleen via internet werkt en dus geen tot weinig eigen intern geheugen heeft, is het toch echt geen tablet. De Chromebook is namelijk hetzelfde vormgegeven als een laptop: maar dan een stuk lichter, dunner en compacter.

Altijd en overal
Zo heb je dan misschien ook wel meteen een van de grootste voordelen van de Chromebook te pakken. Je kunt de laptop namelijk zo gemakkelijk meenemen dat je werkelijk waar altijd en overal verbonden kunt zijn. Dit maakt de Chromebook een fijne, zakelijke laptop. Je kunt hem gemakkelijk mee op vakantie nemen om tussendoor nog wat werk te kunnen verzetten. Maar ook in de bus of trein is de Chromebook zo uit de tas gepakt en opgestart. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

Betrouwbaar en flexibel
Een volledige opgeladen Chromebook gaat ook voor langdurige periode mee. Je kunt soms tot wel 2 dagen werken voordat je daadwerkelijk de oplader nodig hebt. Ook dit maakt de Chromebook een ideale partner voor op reis. Je kunt onbezorgd uren met de trein reizen en vertrouwen op de betrouwbaarheid en flexibiliteit van je Chromebook. Door het handige, compacte formaat hoef je ook geen zware laptoptassen met je mee te nemen. De Chromebook past gemakkelijk in een gewone rugzak of handtas.

Wat kun je allemaal op een Chromebook?
Een Chromebook heeft bijna eenzelfde aantal functies als de gewone laptop. Het grootste verschil is natuurlijk dat je via de Chromebook altijd via het internet werkt. Toch zijn ook hier oplossingen op gevonden. Zo kun je in de play store een plugin downloaden om gewoon gebruik te kunnen maken van je meest geliefde Office producten. Gebruik je liever iets anders, dan is de Chromebook natuurlijk bij uitstek geschikt voor het werken in Google Drive, OneDrive of iCloud bestanden. Zo kun je altijd en overal met collega’s in contact blijven en live documenten bewerken.

De voordelen van de Chromebook
De flexibiliteit die de Chromebook je biedt is zeker wel een van de grootste voordelen. Zolang je een internetverbinding hebt kun je altijd en overal aan het werk. Of een filmpje kijken natuurlijk, ook dat kan gewoon.

De nadelen van de Chromebook
Het meest kenmerkende aan de Chromebook is ook direct een groot nadeel: je kunt enkel en alleen met een internetverbinding werken. Ook ‘zware’ programma’s zoals bijvoorbeeld Photoshop horen niet thuis op een Chromebook. Dit maakt de Chromebook bijvoorbeeld zeer geschikt voor creatieve schrijvers, maar niet voor hun ontwerp en design gefocuste collega’s.

  1. jan de waal
    |

    Met de nieuwste Chromebooks kan je ook “offline werken”, dwz indien er geen internet verbinding is kan je gewoon blijven tekstverwerken enz .Google heeft ook Android apps voor de telefoon geschikt gemaakt voor Chrome OS.
    Chromebooks zijn de veiligste computers voor bankieren, omdat het besturingssysteem volledig online is en door zo’n 200 Google technische specialisten onder houden wordt.
    Met chromebook, chromebox enz en alle andere clouddiensten van Google wordt systeembeheer een vaste kosten post per jaar en brengt het eenvoud terug in het systeembeheer.