Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Een bedrijfspand huren of kiezen voor een virtueel kantoor?

Een bedrijfspand huren of kiezen voor een virtueel kantoor?

Geplaatst in: huisvesting

Wanneer je een bedrijf begint kun je ervoor kiezen om een bedrijfspand te huren of om een virtueel kantoor te gebruiken. Beide vormen van werken hebben voor- en nadelen. Het hangt dan ook geheel van je situatie af of je het beste voor een bedrijfspand of virtueel kantoor kunt kiezen. We zetten de voordelen van beide werkvormen op een rij.

Wat is een virtueel kantoor?

Een virtueel kantoor is een bedrijfsadres waarbij je niet daadwerkelijk een kantoor hebt. Je kunt het zakelijke adres gebruiken om je bedrijf op in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en kunt op dit adres ook post ontvangen. Eventueel kun je hier een lokaal telefoonnummer bij hebben, zodat je ook telefonisch bereikbaar bent. Het virtuele kantoor is dus een inschrijfadres en je kunt vanaf iedere gewenste locatie werken, bijvoorbeeld vanuit huis of vanuit het buitenland. Een zakelijk inschrijfadres hoeft niet per se te betekenen dat je geen kantoorruimte hebt, je kunt hier ook voor kiezen wanneer je wel ruimte huurt.

Voordelen van een virtueel kantoor

Een virtueel kantoor brengt verschillende voordelen met zich mee. Je moet een locatie opgeven bij het inschrijven van je onderneming bij de Kamer van Koophandel, maar vult hier liever niet je privéadres in vanwege je privacy. Het huren van kantoorruimte is duur en een virtueel kantoor is een ideale en voordelige oplossing. Je bespaart zo niet alleen geld, maar kunt ook vanaf iedere gewenste locatie werken. Dit is ideaal voor internationale samenwerkingen waarbij je wel post op een adres wilt kunnen ontvangen. Een adres en telefoonnummer zorgen voor een professionele uitstraling van je bedrijf. Bij een bedrijf als Zakelijkhuren24.nl heb je al vanaf slechts 29 euro per maand een zakelijk inschrijfadres. Dankzij deze geringe prijs is het daarom zeker het overwegen waard.

Voordelen van een bedrijfspand huren

Er zijn ook situaties waarin het beter is om een bedrijfspand te huren. Dit kan zijn omdat je meerdere medewerkers hebt en op locatie wilt samenwerken. Er zijn veel tools om online te overleggen, maar voor sommige activiteiten is een fysieke plek om elkaar te ontmoeten toch makkelijker. Ook wanneer je klanten wilt kunnen ontvangen heb je kantoorruimte nodig. Een bedrijfspand biedt als voordeel dat medewerkers elkaar beter leren kennen en zo een betere band met elkaar krijgen. Voor veel mensen is het sociale contact tijdens hun werk belangrijk en dat heb je meer op een kantoor.