Home » Ondernemersnieuws » overheid » Dringend advies Belastingdienst aan ondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Dringend advies Belastingdienst aan ondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Geplaatst in: overheid

Is je bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kun je nog niet aan je nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan je bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers hierover een brief van de Belastingdienst.


De Belastingdienst ziet dat het bijzonder uitstel van 60.000 ondernemers is afgelopen, maar dat zij nog geen verlenging hebben aangevraagd. Dit terwijl zij, na afloop van het bijzonder uitstel, niet alle belastingen waarvoor zij aangifte moeten doen op tijd hebben betaald. Geldt dit ook voor jou? Verleng dan uiterlijk 30 juni je bijzonder uitstel van betaling.

Voordelen verlengen uitstel

  • Door je uitstel van betaling te verlengen, hoef je de belastingen waarvoor je uitstel krijgt, pas vanaf 1 juli weer op tijd te betalen. Dit geldt ook voor de belastingen die je nog niet hebt betaald, na afloop van je eerdere bijzondere uitstel van 3 maanden.
  • Voor de schuld die je tot 1 juli hebt opgebouwd voor de belastingen waarvoor je bijzonder uitstel had, krijg je vanaf 1 oktober een betalingsregeling van 36 maanden.

Verleng uitstel uiterlijk 30 juni

Je kunt het bijzonder uitstel van betaling eenvoudig verlengen via het online formulier op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel. Je vindt hier ook de voorwaarden voor verlengen. Twijfel je of je tot 1 juli aan je nieuwe betalingsverplichtingen kunt voldoen? Verleng dan ook het uitstel. Ook als je nog niet eerder bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd, kun je dat doen tot en met 30 juni.

Kijk welke gevolgen het voor je heeft als u niet verlengt

Als je ervoor kiest het uitstel niet te verlengen en je belastingen niet op tijd betaalt, voldoe je niet aan de voorwaarden voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. En moet je deze belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 betalen. Kijk op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel voor meer informatie. Hier staat per situatie beschreven wat de specifieke gevolgen zijn.

Blijf alert op veranderingen

Het is mogelijk dat het kabinet de komende maanden de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog aanpast. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vind je de meest actuele informatie.