Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Drie tips voor kantoorinrichting

Drie tips voor kantoorinrichting

Geplaatst in: huisvesting

Met een eigen kantoor kun je werk en privé gescheiden houden en jouw werkzaamheden ergens anders uitvoeren dan in bijvoorbeeld de woonkamer. Je kunt er voor kiezen om een kamer in je huis om te toveren tot kantoor of om ergens kantoorruimte te huren. Met deze tips richt je jouw kantoor zo goed mogelijk in.

Lichte ruimte

Een goede kantoorruimte is een ruimte waar veel licht binnenkomt doordat er grote ramen zijn. Dit is niet alleen handig om je werk goed te kunnen doen, maar ook zorgt genoeg zonlicht ervoor dat je veel energie hebt en je kunt concentreren. Licht heeft invloed op het functioneren van je lichaam en hersenen. Zo stimuleert het je bioritme, dat op zijn beurt weer van invloed is op de prestaties, je stemming en je lichaam. Heeft de ruimte die jij in kunt richten als kantoor weinig ramen? Zorg er dan voor dat je het natuurlijke licht zoveel mogelijk optimaliseert door lichte kleuren te gebruiken. Verf de muur bijvoorbeeld wit en hou ook de vloer licht. Zorg voor genoeg lampen in verschillende tonen en sterktes waardoor je natuurlijk licht kunt nabootsen.

Ergonomische meubels

Ergonomisch werken is belangrijk. Niet alleen voorkom je gezondheidsklachten, maar ook zorgt een ergonomische werkhouding ervoor dat jij productiever bent. Ergonomisch werken houdt in dat je werkt op een werkplek die afgesteld is op jouw lichaam. Hierdoor zit je in de juiste houding tijdens het werken. Idealiter kun je dus zowel je bureau en bureaustoel instellen als de monitor en het toetsenbord. Wanneer je de juiste houding hebt gevonden, ben je ergonomisch aan het werk. Daarnaast valt het aan te raden om een kleine bank of comfortabele stoel neer te zetten als je hier de ruimte voor hebt. Dit is ideaal als je weleens klanten of andere gasten ontvangt. Ook kun je zelf tussen het werken door rustig een kopje koffie drinken op de bank en hoef je niet de hele dag aan je bureau te zitten.

Planten voor productiviteit

Maak je kantoor levendiger, persoonlijker en gezonder door wat planten neer te zetten. Maak er een mooie urban jungle van waarbij je planten in alle soorten en maten neerzet en ophangt. Je kantoor krijgt een natuurlijke uitstraling waardoor het een fijne plek is om te werken. Ook zuiveren de planten de lucht in jouw kantoorruimte waardoor je je beter kunt concentreren en bijvoorbeeld minder snel last krijgt van hoofdpijn. Ben jij bang dat je planten snel dood gaan omdat je niet iedere dag de tijd hebt om ze te verzorgen? Er zijn verschillende planten die ideaal zijn voor op kantoor en rustig een paar dagen zonder water kunnen, zoals de lepelplant, de Aloë Vera plant.

Ben jij klaar om je kantoor te gaan bemannen? Het enige dat je nog nodig hebt is een internet abonnement en je kunt aan de slag.