Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Drie tips om te groeien als bedrijf

Drie tips om te groeien als bedrijf

Geplaatst in: algemeen

Ondernemers starten hun eigen bedrijf vanuit idealisme, omdat ze een gat in de markt zien of omdat ze menen iets beter te kunnen dan een ander. Wat ondernemers met elkaar gemeen hebben, is dat ze hun bedrijf graag zo succesvol mogelijk willen laten zijn.

Om dat doel te bereiken, kan schaalvergroting noodzakelijk zijn. Maar een bedrijfsgroei brengt ook consequenties en verantwoordelijkheden met zich mee. In dit artikel vind je drie tips om als bedrijf te kunnen groeien en dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Uitbesteden aan experts

Wanneer je ondernemer bent, heb je in de meeste gevallen gekozen voor een specifiek vakgebied. Dat is het werkterrein waarin je goed bent, maar een ondernemer moet eigenlijk een soort duizendpoot zijn die van veel meer dingen verstand heeft. Administreren is bijvoorbeeld iets dat van elke ondernemer wordt verwacht, maar waarin niet iedereen goed is. Natuurlijk kun je zelf hiervoor een specialist in dienst nemen, maar wanneer je bedrijf (nog) niet zo groot is, is dat vaak geen haalbare kaart. Iemand aannemen doe je dan vooral omdat je zelf het werk niet meer aan kunt, diegene zal dus vermoedelijk iemand zijn die thuis is in hetzelfde vakgebied als jij. Je kunt echter ook je backoffice uitbesteden aan een externe partner, die ervoor zorgt dat zaken als loonadministratie perfect voor je geregeld wordt, terwijl jij bezighoudt met de kernactiviteiten van je bedrijf.

Marketingtools benutten

Je onderneming valt of staat met het aantal klanten en opdrachten. Om te kunnen groeien, zul je een marketingstrategie moeten uitrollen. Dat kan van alles zijn, van adverteren in de krant of op televisie tot het verzenden van brochures of het plaatsen van informatie op sociale media. Het is belangrijk om vooraf te bepalen waar zich jouw potentiële klantenkring bevindt en je daar specifiek om te richten.

Maak je bedrijf schaalbaar

Met de hedendaagse technologie is het relatief simpel geworden om een bedrijf schaalbaar te maken. Dit is natuurlijk wel sterk afhankelijk van de branche waarin je actief bent. Kun je gebruik maken van thuiswerkend personeel? Dan is schaalvergroting vrij simpel te realiseren wanneer je werkt met clouddiensten. Een medewerker meer of minder is dan geen enkele probleem. Het is gewoon een kwestie van een extra account aanmaken en de nieuweling kan direct aan de slag. Er worden ook speciale inwerktrajecten (onboarding) aangeboden om iemand snel vertrouwd te maken binnen jouw organisatie.