Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Doet de waarde van een kerstgeschenk voor medewerkers ertoe?

Doet de waarde van een kerstgeschenk voor medewerkers ertoe?

Veel werkgevers sturen hun werknemers de feestdagen in met een kerstpakket. Het is een traditie die verwachtingen schept, terwijl je als werkgever natuurlijk helemaal niet verplicht bent om eraan mee te doen. Hoe belangrijk is zo’n kerstpakket eigenlijk? En doet de waarde van het kerstgeschenk er echt toe?

Goed werkgeverschap

Laten we die eerste vraag eerst beantwoorden. Hoe belangrijk is een kerstpakket? In feite is het natuurlijk een aardigheidje, een bonus. Leuk om te krijgen, maar niet essentieel. Zeker ook omdat je als werknemer er geen verlanglijstje voor indient om precies te krijgen wat je wilt. Dat neemt echter niet weg dat het gebaar wel degelijk van belang is en het uiting is van goed werkgeverschap. Medewerkers die het hele jaar lang zich inzetten voor jouw bedrijf zien het als een blijk van waardering. Die waardering kan overigens ook op andere manieren getoond worden, bijvoorbeeld door middel van een kerstbonus. Laat je die kans schieten als werkgever, dan doet dat ook iets voor de verstandhouding tussen het bedrijf en de werknemers.

Waarde van het kerstgeschenk

Doet de waarde van het kerstgeschenk ertoe? Dat is een vraag die bedrijven die het financieel moeilijk hebben zichzelf mogelijk stellen. Met in het achterhoofd dat een kerstgeschenk geen inwilliging van een verlanglijstje is, is het antwoord op deze vraag ‘nee’. Het is vooral het gebaar dat telt. Het is een moment om je personeel waardering te tonen. Als een bedrijf het moeilijk heeft, merken medewerkers dat doorgaans ook. In zo’n geval zal een medewerker blij verrast zijn als er ondank alles toch iets van een kerstgeschenk is. Sterker nog: misschien wordt het nog wel meer gewaardeerd dan een duurder kerstgeschenk voor de medewerkers van een financieel gezond bedrijf.

Praktische ideeën

Wanneer het budget maar zeer beperkt is, maar je als werkgever toch iets wilt doen voor je werknemers rondom de feestdagen, is de kerstbonus niet de beste keuze. Een klein bedrag zal als een fooi voelen. Dan is beter om een fysiek geschenk te geven dat een verrassing is en waarvan de waarde niet bekend is. Het is heel goed mogelijk om kerstpakketten tot 10 euro te bestellen en zo tóch een aardigheidje te geven aan je personeel zonder dat je voor krom hoeft te liggen. Zit dat er ook niet in, overweeg dan of je je medewerkers een kaart kunt geven met een speciale boodschap waarin je uitlegt dat de waardering er zeer zeker is maar de financiële middelen niet. Zo voelen medewerkers zich in ieder geval erkend en zullen ze begrip hebben voor je keuze. Uiteindelijk draait het namelijk maar om één ding: tonen dat je een goede werkgever bent met waardering voor de inzet van je medewerkers.