Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Dit zijn de voordelen van parttime ondernemen

Dit zijn de voordelen van parttime ondernemen

Geplaatst in: algemeen

Ben jij ervan overtuigd dat je graag wilt ondernemen? Dan kun je ervoor kiezen om hier direct fulltime mee te starten, maar het is ook een mogelijkheid om parttime te gaan ondernemen. Zeker in het begin kan parttime ondernemen een goede optie voor je zijn. Ben je benieuwd naar de voordelen hiervan? Wij sommen ze voor je op in dit artikel.

Je loopt minder financieel risico

Als je ervoor kiest om parttime te ondernemen, kun je ernaast nog kiezen voor bijvoorbeeld een vaste baan. Dit kan een groot voordeel zijn, want op deze manier loop je minder financieel risico. Doordat je een vast inkomen hebt, komt er namelijk hoe dan ook geld binnen. Dit is fijn, want deze zekerheid heb je niet als je net begint met fulltime ondernemen. Het kan namelijk best een tijd duren voordat je daadwerkelijk geld gaat verdienen met fulltime ondernemen. Parttime ondernemen in combinatie met een vaste baan kan in dit geval dus zeker een goed idee zijn. Gaat het ondernemen op een gegeven moment zo goed dat je de vaste baan niet meer nodig denkt te hebben? Dan kun je er uiteraard altijd nog voor kiezen om fulltime te gaan ondernemen.

Je zou in plaats van een vaste baan ook kunnen kiezen voor een traineeship om te combineren met het parttime ondernemen. Bij een traineeship staat de combinatie van leren en werken centraal. Het is een functie bij een bepaalde werkgever waarbij je zal worden opgeleid tot een specialist in een bepaald vakgebied. Met een traineeship kun je jezelf dus nog meer verdiepen in een bepaald vakgebied. Het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als je jezelf kan specialiseren in het vakgebied waarin je ook onderneemt. Traineeships zijn tegenwoordig volop beschikbaar. Denk aan bijvoorbeeld traineeships bij de gemeente of traineeships in de logistiek, marketing en ga zo maar door.

Tijd om erachter te komen of het iets voor je is

Een ander voordeel van parttime ondernemen is dat je hiermee eerst rustig de tijd hebt om te kijken of het ondernemen wel echt iets voor je is. Doordat je niet direct volkomen afhankelijk bent van het ondernemen als je parttime onderneemt, heb je hier genoeg tijd voor. Wellicht kom je er na een tijdje wel achter dat het ondernemen niets voor jou is. Dan heb je altijd nog de back-up van een vaste baan of traineeship en kun je ervoor kiezen om later fulltime in vast dienstverband te gaan werken.

Geen last van tijdsdruk

Wat ook een voordeel is bij parttime ondernemen, is dat je hierbij geen last hebt van tijdsdruk. Waar je dit bij fulltime ondernemen vaak wel hebt, is dit bij parttime ondernemen vaak veel minder het geval. Bij parttime ondernemen is de druk om direct omzet te behalen namelijk een stuk minder dan bij fulltime ondernemen.

Je bent nog verzekerd

Als je kiest voor parttime ondernemen in combinatie met een vaste baan, heb je het voordeel dat je nog steeds bent verzekerd. Omdat je een vast dienstverband hebt en in loondienst bent, ben je altijd nog verzekerd tegen bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en ziekte.

Kortom, parttime ondernemen heeft best wat voordelen. Je kunt dit dus zeker gaan overwegen als je graag zou willen ondernemen, maar er ook graag nog iets bij wilt doen en wat zekerheid wilt hebben. Of je nu kiest uit traineeships bij de overheid of voor een vaste baan in combinatie met parttime ondernemen: aan jou de keuze!