Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Dit zijn de mogelijkheden voor gevelreclame

Dit zijn de mogelijkheden voor gevelreclame

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Potentiële klanten zien jouw gevelreclame een seconde, hoogstens twee. In de auto heb je simpelweg niet meer tijd om langer te kijken. Daarom is het zeer belangrijk om goede gevelreclame te hebben. Wat voor jouw bedrijf de beste reclame is, is van een aantal factoren afhankelijk. Wat voor soort bedrijf heb je, wat wil je uitstralen en hoeveel wil je uitgeven. In dit artikel ontdek je de mogelijkheden op het gebied van gevelreclame.

Gevelletters

Reclame begint bij de goede letters, en een goede professionele partij. Bedrijven zoals ME Print zijn gespecialiseerd in allerlei soorten gevelreclame. Gevelletters worden op maat gemaakt en passen volledig bij de huisstijl van je bedrijf. Natuurlijk wordt er in overleg met de specialist over de grootte gesproken. Het is namelijk zaak om de perfecte maat te vinden. Te kleine letters ziet niemand, te groot is ook weer niet te bedoeling omdat het dan nogal schreeuwerig overkomt.

Neonlicht

Bij gevelreclame denken de meeste mensen al snel aan neonlichten. In de Verenigde Staten zie je dit veel, net als in de grotere Nederlandse steden. Hier wordt overigens niet over neon gesproken, maar over lichtbakken. Ze zijn erg populair omdat ze beter opvallen dan reguliere reclameborden, zeker als het donker is.

Lichtbakken worden van binnenuit verlicht door LED modules. Dit zorgt voor een egaal uitgelichte bak. Ze zijn in allerlei vormen te koop. En ze worden zo gemaakt dat ze zowel overdag als ’s avonds opvallen.

Lichtreclame op doeken

Dit is een variatie op de gewone lichtbak. Bij doeklichtbakken zit de reclame niet op een plaat, maar op een doek. Dit doek, backlit genoemd, is gespannen op een aluminium omkasting. Het grote voordeel van deze vorm van lichtreclame is dat grote oppervlaktes uit één deel kunnen bestaan. Ze zijn wel wat duurder dan een standaard lichtbak, maar ook een lust voor het oog.

Reclamezuil

Dit heeft niet zozeer met je gevel te maken, maar wel met reclame voor je bedrijf. Een zuil kan zowel bij de entree van je bedrijf staan als ergens langs de snelweg. Een goede reclamezuil is het visitekaartje van een bedrijf of bedrijventerrein. Een zuil is vaak dubbelzijdig, en kan behalve voor name branding ook gebruikt worden als informatiebord. Dit zie je vaak als er meerdere bedrijven in hetzelfde pand zitten. Een reclamezuil is doorgaans ovaal of vlak, waarbij de bolle zuil de meest populaire is.

Stickers

Niet om uit te delen hoor, maar in een veel groter formaat. Zelfklevende folie en vinyl stickers komen voor in allerlei soorten en maten. Raamfolie is een effectieve manier om reclame te maken. Dit geldt ook voor vloerstickers, gaatjesfolie, magneetstickers en diverse muurfolies. Een groot voordeel van stickerreclame is dat het eenvoudig en snel is aan te brengen. De folies hebben een speciale lijmlaag.