Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Dit is waarom werkgevers steeds vaker outplacement inzetten

Dit is waarom werkgevers steeds vaker outplacement inzetten

Geplaatst in: personeelszaken

Werknemers zijn in Nederland uitermate goed beschermd. Hierdoor kan je bijvoorbeeld niet zomaar ontslagen worden. De werkgever moet hier een goede reden voor hebben en deze moet ook bewezen kunnen worden. Bovendien moeten zij er alles aan doen om de ontslagen werknemer verder bij te staan. Dit staat vastgelegd in de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. Hiermee probeert de overheid werkgevers te stimuleren om meer begeleiding te geven na ontslag. Outplacement wordt hierbij als een van de beste opties beschouwd. Dit is een nette manier om mensen van werk naar werk te helpen. Te begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan.

Maar waarom zetten werkgevers steeds vaker een outplacement van Gort Outplacement in? Wat levert het hen op?

Goed voor het imago

Het is ook niet geheel onbelangrijk om te tonen dat je je als werkgever bekommert om je werknemers. Om alle werknemers. Ook zij die je om welke reden dan ook moet laten gaan. Ze helpen bij het vinden van een nieuwe baan is een goede manier om jouw betrokkenheid te tonen. Het getuigt goed werkgeverschap. Daar is ongelooflijk veel voor te zeggen en het is enorm goed voor het imago van het bedrijf. Dit is niet alleen een prettig gegeven voor het algehele imago met betrekking tot de klanten, maar ook bij het aantrekken van nieuw personeel. Mensen werken liever bij een bedrijf dat daadwerkelijk aandacht heeft voor het personeel en ze aan alle kanten probeert te ondersteunen.

Het verdient zichzelf terug

Een van de grootste voordelen van outplacement is dat dit zich vanzelf terugverdient. Je kunt met behulp van outplacement heel veel geld besparen op de ontslagvergoeding en andere regelingen. Het is dus ook financieel een stuk aantrekkelijker om voor outplacement te kiezen. Bovendien is dit een fijne manier om de verstandhouding tussen jou en je werknemer goed te houden.

Besef goed dat het een nare situatie is. Het laatste wat je wil, is dat dit invloed heeft op zijn functioneren na het ontslag. Hij zal immers nog even door moeten werken tot er vervanging geregeld is. Je wil dan niet dat hij zich onnodig ziek gaat melden of dat het werk er onder te lijden heeft. Wanneer er een goede verstandhouding is en de medewerker op de juiste manier wordt bijgestaan, is die kans een stuk kleiner.

Het werkt!

En de belangrijkste reden is dat het gewoon werkt. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat je middels outplacement daadwerkelijk sneller een baan kunt vinden en de kansen op de arbeidsmarkt kunt verbeteren. Circa 70 procent van de mensen die dit traject volgen, vinden binnen een jaar een nieuwe baan. Dit percentage is nog veel hoger bij jonge medewerkers. Omdat je als werkgever uiteraard het beste voor je medewerkers wilt, is dit dan ook de manier om ze te helpen na het ontslag. Zo weet je zeker dat ze met de juiste hulp en begeleiding op een goede plek terecht zullen komen.