Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Dit is waarom je als werkgever regelmatig sporten onder je werknemers wilt stimuleren

Dit is waarom je als werkgever regelmatig sporten onder je werknemers wilt stimuleren

Geplaatst in: personeelszaken

Je wilt een goede werkgever zijn. Daarom wil je je medewerkers alles bieden wat ze nodig hebben om goed te presteren. Sporten hoort daar ook bij. Het is zelfs zo dat mensen die regelmatig sporten op allerlei manieren beter gaan presteren. Dat klinkt de werkgever als muziek in de oren. Daarom is het slim om te bekijken hoe je dit kunt stimuleren en wat hier de voordelen van zijn. Zo kan de onderneming als geheel daar dan ook direct van profiteren. Het gaat om het volgende.

Minder last van ziekteverzuim

In de eerste plaats is sporten goed voor de fysieke gezondheid. Bezit je een kantoor in Amsterdam? Sluit dan een bedrijfsabonnement af bij een sportschool in Amsterdam. Zo kan het personeel sporten en zul je daar op meerdere manieren van profiteren. In de eerste plaats is het zo dat er minder kans is op blessures. Denk aan de typische kantoorklachten van tegenwoordig zoals pijn in de rug of de gewrichten. Door het sporten te stimuleren als werkgever zorg je dat de medewerkers lichamelijk sterker worden en dus minder snel last van de klachten zullen hebben. Dit is met de grote hoeveelheid kantoorbanen van tegenwoordig dus van zeer groot belang te noemen.

Beter bestand tegen mentale druk

Bewegen draagt ook bij aan de aanmaak van gezonde stoffen in het lichaam. Je gaat je er ook gewoon beter van voelen. Dit is dus ook een belangrijke zaak. Wie zich in een meer positieve bui bevindt, kan ook beter met de zaken die in het leven voorbijkomen omgaan. Dat is vooral in het drukke bedrijfsleven van belang. Wie goed wil presteren, moet goed met druk kunnen omgaan. Door het sporten te stimuleren als werkgever, kan je eraan bijdragen dat dit ook echt gebeurt. Dat maakt het dus een belangrijk middel voor betere prestaties als bedrijf.

Goed voor de teambuilding

Wie het helemaal goed wil aanpakken als bedrijf, gebruik het sporten ook als middel om de onderlinge banden te versterken. Wanneer de medewerkers elkaar beter leren kennen en af en toe eens met elkaar kunnen lachen, dan zullen ze ook op de werkvloer meer voor elkaar over hebben. Met als voordeel dat er dus meer te bereiken is als team. Voor een goed bedrijf is deze basis heel belangrijk. Als werkgever draag je daar dus graag aan bij. De investering in het sporten kan je dan dus ook veel opleveren op de langere termijn als bedrijf.