Home » Ondernemersnieuws » webwinkel » Dit is waarom een verzendzak beter werkt dan een doos

Dit is waarom een verzendzak beter werkt dan een doos

Geplaatst in: webwinkel

We verzenden tegenwoordig steeds meer naar elkaar en om dit te kunnen blijven doen hebben we verpakkingen nodig. Er zijn talloze soorten verpakkingen verkrijgbaar, maar mensen zijn zelf ook creatief met het toepassen van verpakkingen. Zo gebruiken mensen simpelweg een plastic winkeltas of kartonnen doos. In deze blog behandelen we drie punten die bewijzen dat je beter een verzendzak kan gebruiken, in plaats van een doos. Lees verder en ontdek de praktische werking van de verzendzak.

Compacter

Verzendzakken zijn verkrijgbaar in verschillen formaten en daarom precies geschikt voor het product dat je wil verzenden. Dit werkt makkelijker dan wanneer je zomaar een doos gebruikt, om een object mee te verzenden. Doordat bepaalde objecten precies passen in een verzendzak, kan je het bijvoorbeeld gemakkelijk door een brievenbus doen, bij de ontvanger. Daarnaast zal een object minder bewegen en beschadigd raken tijdens het vervoer. Ten slotte komt het gewoon een stuk professioneler over naar de ontvanger, wanneer je een verzendzak gebruikt om jouw producten mee te verzenden. 

Steviger en betrouwbaarder

Verzendzakken zijn specifiek gemaakt om objecten te beschermen tegen weersomstandigheden. Zo zorgen ze ervoor dat vocht en vuile stoffen de inhoud niet bereiken. De sterke sluiting zorgt ervoor dat de verpakking niet alsnog los kan laten. Dit is in het geval van dozen en tape wel anders. Dozen zijn een stuk kwetsbaarder voor vocht en beschermen de inhoud zo minder goed. Door verzendzakken te gebruiken zorg je dus voor een betrouwbaardere verzending naar een koper toe. 

Goedkoper

Het is ook een stuk goedkoper om jouw producten met een verzendzak te verzenden, dan met een doos. Dit is te danken aan de compacte vorm en het lagere volume. Zomaar een doos sluit meestal niet perfect aan op de inhoud en neemt daarom meer ruimte in beslag.

Milieubewust

Een kartonnen doos sluit je meestal af met tape en deze tape is meestal niet afbreekbaar of recyclebaar. Verzendzakken worden specifiek gemaakt van afbreekbaar of recyclebaar materiaal. Dit is belangrijk, omdat verzendzakken erg vaak gebruikt worden. Gebruik van enkel schadelijke materialen zou heel erg slecht zijn voor het milieu. Je kan daarnaast kiezen uit verschillende materialen voor jouw verzendzakken. Zowel plastic als papieren verzendzakken kunnen vaak twee keer gebruikt worden. Dit is handig voor als een product geretourneerd moet worden. Bij slechte weersomstandigheden is de plastic verzendzak het betrouwbaarst, maar de papieren variant blijft de meest milieubewuste variant.