Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Dit is waarom een tuinkantoor de ideale werkplek is

Dit is waarom een tuinkantoor de ideale werkplek is

Geplaatst in: huisvesting

Als je een tuinhuis in je tuin hebt staan die je slechts gebruikt voor het opbergen van tuinmeubelen hebben wij een beter idee: tover je tuinhuis om tot tuinkantoor! Wanneer je een tweede huisje tot beschikking hebt is het belangrijk deze ruimte nuttig te gebruiken. Maak daarom ruimte voor een efficiënt ingericht tuinkantoor! Maar waarom zou je dat doen?

Een aangename werkplek is belangrijker dan ooit

De eerste en misschien wel meest voor de hand liggende reden in deze tijd is: een goede thuiswerkplek creëren door de corona crisis. Thuiswerken in de norm, dus je moet er het beste van maken. Het is essentieel dat je je goed kunt concentreren in je thuisomgeving, waar je vaak afgeleid wordt door andere zaken. Denk aan rond rennende kinderen, de vaatwasser die nog uitgeruimd moet worden of andere huishoudelijke taken die naar je lonken in je ooghoek. Zorg daarom dat je een goede focus hebt, en dat kan door jouw tuinhuis in te richten als tuinkantoor! Zo zonder je jezelf af, maar ben je toch bij huis.

Hier moet jouw tuinkantoor aan voldoen

Ga je je tuinhuis inrichten als tuinkantoor? Dan vertellen we je graag waar je op kunt letten. Er zijn namelijk een aantal aspecten waar je tuinkantoor aan moet voldoen om er de ideale werkplek van te maken.

  • Een goed bureau met bureaustoel: op kantoor heb je hoogstwaarschijnlijk een bureau en bureaustoel die helemaal afgestemd is op jouw werkhouding. Dit is belangrijk, om te voorkomen dat je lichamelijke klachten krijgt. Vraag je baas of het mogelijk is jouw bureau en stoel thuis neer te zetten. Ook kun je hier uiteraard zelf in investeren en een goede werkplek laten bezorgen aan huis.
  • Opbergplek voor je papierwerk: een bureau met lades, een opberkastje of planken aan de muur, het is aan jou. Zolang je maar een opbergplek hebt voor rondslingerende pennen, mappen en ander papierwerk. Met een goed opgeruimd bureau begin je rustig aan je werkdag.
  • Een goede wifi verbinding: zonder internet kun je niet werken en er is niets vervelender dan een internetverbinding die niet goed werkt. Investeer daarom in een sterke internetverbinding in je tuinkantoor.
  • Stroomtoevoer: zonder stroomtoevoer kom je ook niet ver op een werkdag. Je laptop moet natuurlijk draaien op een volle batterij, dus zorg ervoor dat je stroom hebt in je tuinhuis. Dit is uiteraard ook handig als je je tuinkantoor wil voorzien van bijvoorbeeld een bureaulamp.
  • Een goede temperatuurregeling: een te warm of te koud kantoor is niet bevorderlijk voor je concentratie. Zorg er daarom voor dat jouw tuinkantoor een fijne temperatuur heeft, zodat je je daar niet aan hoeft te storen. Laat de ruimte daarom isoleren.
  • Maak er een inspirerende ruimte van: dit is natuurlijk geen must, maar het is wel goed voor je creativiteit. Hang een schilderij op van een mooi landschap, plaats planten in je kantoor en een huiselijk vloerkleed. Hoe je het inricht is natuurlijk helemaal aan jou!