Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Dit is waarom een schone werkplek bijdraagt aan een hogere productiviteit

Dit is waarom een schone werkplek bijdraagt aan een hogere productiviteit

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Het belang van een schone werkomgeving is duidelijk. De belangrijkste reden om de werkplek schoon te houden, is natuurlijk omdat hygiëne een grote rol speelt op kantoor. Dit werd pijnlijk duidelijk tijdens de coronacrisis. Plotseling zagen we wat een snel verspreidend virus kan doen. Hoe dit binnen mum van tijd de gezondheidszorg kan belasten. Hoe het de samenleving plat kan gooien. Ertoe kan leiden dat we niet meer samen kunnen komen. Tegelijkertijd zagen we ook oplossingen. Virussen kunnen zich namelijk minder snel verspreiden als we beter op de hygiëne letten en meer aan ventilatie werken. Dit heeft ertoe  geleid dat de hygiëne op veel werkplekken vooruit is gegaan. Ook nu de pandemie voorbij is.

Natuurlijk heeft een schone werkplek nog meer voordelen. Het oogt frisser, het werkt fijner en het is simpelweg een fijn visitekaartje voor klanten. Maar wist je dat een schone werkomgeving ook een financieel voordeel kan hebben? Uit recente onderzoeken blijkt namelijk dat dit bijdraagt aan de productiviteit van de werknemers. Hoe beter de hygiëne, hoe beter zij zullen werken. Genoeg reden om schoonmaakbedrijf Amsterdam in te schakelen zou je zeggen. Maar hoe komt dit? Waarom draagt een schone werkplek bij aan de productiviteit?

Blije werknemers zijn goud waard

Het belang van kantoren schoonmaken gaat verder dan je nu misschien denkt. Op de eerste plaats omdat het voor werknemers gewoon veel fijner is om in een schone werkomgeving te werken. Dit heb je vast zelf ook wel gemerkt. Het is veel prettiger werken als de omgeving opgeruimd en schoon is. Dan zit je direct lekkerder in je vel en raak je minder snel afgeleid. Als de werknemers beter in hun vel zitten en zich goed voelen, dan is dit absoluut goud waard. Dit is namelijk in de meeste gevallen ook direct terug te zien in de resultaten.

Lager ziekteverzuim

Het moge duidelijk zijn dat betere hygiëne ook belangrijk is om het ziekteverzuim te verlagen. Door betere hygiëne krijgen virussen en bacteriën minder de kans om zich te verspreiden. Hierdoor zullen virussen zeker gedurende de wintermaanden veel minder snel om zich heen grijpen. Dat maakt dat het verzuim lager zal liggen en het seizoen minder effect heeft op de prestaties van het bedrijf. Dit zorgt vanzelfsprekend dus voor een hogere productiviteit. Daarom loont het zeker om te investeren in goede hygiëne binnen het bedrijf en hierbij speelt professionele schoonmaak een zeer belangrijke rol.

Betere werksfeer

Een schone werkomgeving draagt ook bij aan de werksfeer. Het voelt veel fijner aan in een omgeving waar de hygiëne op peil is. Door te werken aan de hygiëne, zorg je er dus ook voor dat mensen beter in staat zijn om samen te werken. Bovendien worden er minder fouten gemaakt als de werkplek opgeruimd is en er dus minder afleiding aanwezig is.

Kortom: goede schoonmaak heeft op verschillende punten grote invloed op de productiviteit van de werknemers. Investeren in professionele schoonmaak is dan ook zeker van belang.