Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Dit is hoe je jouw onderneming nieuw leven kan inblazen!

Dit is hoe je jouw onderneming nieuw leven kan inblazen!

Geplaatst in: algemeen

Als bedrijf wil je natuurlijk constant blijven groeien en ontwikkelen. Je hebt echter misschien niet altijd door dat sommige manieren  werken binnen het bedrijf die processen juist belemmeren!  , kun met behulp van een innovatie adviesbureau uitzoeken. Tevens krijg je   om jouw bedrijf   te laten functioneren.

Vastzitten in de structuur

Wanneer je al jaren alles op dezelfde manier doet, ga je dit vanzelf zien als de enige juiste manier. Mensen zijn gewoontedieren. Waar je aan gewend bent, zul je niet snel veranderen. Soms is dit echter juist het probleem! Als je al vanaf het begin gewend bent om voor elke stap in het proces goedkeuring te vragen bij je leidinggevende, zie je dit als normaal. Dit kost echter kostbare tijd en energie. Voor enthousiaste medewerkers kan dit funest zijn voor de innovatie. Procesinnovatie is dan noodzakelijk.

Verder zijn uitgebreide taakomschrijvingen ook een doorn in het oog van creatievelingen. Wanneer de bedrijfscultuur dicteert dat mensen alleen datgene moeten doen waar ze voor zijn ingehuurd, zullen ze ook niets anders dan dat leveren. Leidinggevenden die graag alles volgens hun eigen regels doen, zullen daarbij ook helemaal niet openstaan voor innovatieve ideeën.

Waar zitten klanten op te wachten?

Als bedrijf is de prioriteit natuurlijk de tevredenheid van de klanten. Die zorgen immers voor je inkomsten en werkzaamheden. Zonder de steun van je klanten ben je nergens! Toch gaat het hier bij bedrijven soms fout. De klant heeft een probleem of een vraagstuk en het team barst los met het bedenken van oplossingen. Ergens in dat proces wordt echter het bedenken en uitvoeren van de snelste en meest effectieve oplossing belangrijker dan het probleem van de klant. Wanneer er al veel tijd en geld gestopt is in de verkeerde oplossing, is het vaak al te laat.

Innovatie is natuurlijk belangrijk om tot de oplossingen te komen, maar probeer binnen het bedrijf niet te snel een project daadwerkelijk te lanceren. Het proces van ideeën op papier uitwerken en testen is goed voor de innovatie van medewerkers, maar zal ook kleine problemen beter en eerder aan het licht brengen. Als de oplossing toch niet helemaal passend blijkt, kan iedereen sneller verder met nieuwe ideeën verkennen.

Geld hoeft niet in de weg te zitten!

Innovatieve ideeën uitwerken zal niet zonder geld kunnen. Je hebt een passend budget nodig voor het probleem waar je werknemers aan moeten werken. Echter is het wel zo dat hoe minder je te besteden hebt, hoe creatiever de oplossingen worden. Stimuleer iedereen om zoveel mogelijk oplossingen te bedenken met de minste middelen en je zult hele creatieve ideeën tegenkomen.

Neem je werknemers serieus

Het ergste wat je als leider kunt doen, is de ideeën van je medewerkers niet serieus nemen. Wanneer je een team hebt wat constant met creatieve oplossingen komt die vaker wel  dan niet afgewezen of genegeerd worden, zal niemand nog energie steken in het bedenken van deze oplossingen. Als je juist vraagt om oplossingen, neem je alle inzichten mee in het proces. Ook wanneer je suggesties van medewerkers krijgt zonder er naar te vragen, is het goed om hier serieus mee om te gaan. Zo voelt iedereen zich gehoord en zal de innovatie alleen maar groeien!

 

Aangepast naar: van

 

Aangepast naar: Welke kansen je onbenut laat voor de ontwikkeling van jouw bedrijf en waar je vooral geen energie aan moet besteden, kun met behulp van een innovatie adviesbureau uitzoeken.

 

Aangepast naar: advies en handvatten

 

Aangepast naar:  zo optimaal mogelijk