Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Dit is dé reden waarom succesvolle ondernemers sparren met een Business Mentor

Dit is dé reden waarom succesvolle ondernemers sparren met een Business Mentor

Geplaatst in: algemeen

 

Succes vandaag de dag heeft een andere betekenis dan succes een decennia geleden. Nu draait het vooral om veel geld verdienen en je vrije dagen slijten in een vakantieresort in een warm land. En dat terwijl succes tien jaar geleden nog simpelweg betekende dat je bedrijf goed presteerde en zowel jij als jouw klanten tevreden waren. Wat is er dan veranderd?

Succes voor de buitenwereld, achter de schermen met een burn-out

De komst van sociale media gaf ons de mogelijkheid om te tonen wat we wilden tonen aan de buitenwereld. Het perfecte plaatje was een aantal jaar datgeen waar menig ondernemer naar streefde. Horloges, grote flessen champagne, boottochten.. Alles om de illusie te wekken dat jij het als ondernemer inmiddels al gemaakt hebt.

De constante druk om te blijven presteren heeft echter ook een keerzijde. Het aantal mensen dat een burn-out heeft is nog nooit zo hoog geweest. Voor de buitenwereld kan een onderneming er succesvol uitzien, de ondernemer kan zich doodongelukkig voelen met de 60-urige werkweken en weinig tijd om zijn relaties te onderhouden. Wat is dan echt succesvol zijn?

De essentie van succes voor ondernemers

Eelco Smit, Business Coach & Mentor, coacht succesvolle ondernemers en helpt hen bij zakelijke vraagstukken, maar ook op persoonlijk vlak. Als ondernemer wil je immers veel geld verdienen, maar ook genoeg tijd overhouden om je relaties te onderhouden en te werken aan een sterk en gezond lichaam. Zakelijk succes zonder persoonlijk geluk levert niets op. En toch zijn er veel ondernemers die niet gelukkig zijn en snakken naar balans tussen werk en privé.

Voor Eelco draait het allemaal om de 5 G’s, die staan voor Geld, Gezelschap, Geschiktheid, Gezondheid en Genieten, die hij dan ook voorlegt aan zijn klanten. Je wil het liefst op alles een 8 scoren zodat je leven in balans is en je zowel zakelijk succes als persoonlijk geluk kan ervaren. Je wil geen concessies doen. Een 10 op Geld en een 10 op Geschiktheid kan je een 4 op Gezelschap of Gezondheid opleveren. Een 10 op gebied van geld klinkt leuk, maar moet betaald worden met persoonlijk geluk. In de podcast “Wat niemand je vertelt over een succesvol, gelukkig en gezond leven” van OERsterk vertelt Eelco meer over deze 5 G’s.

De toegevoegde waarde van een Business Mentor

Een Business Mentor helpt ondernemers met het behalen van zakelijke successen, maar ook met persoonlijk geluk. Want zakelijk succes is fijn, maar zonder persoonlijk geluk heb je niets aan die successen. Een goede Business Mentor is een vertrouwenspersoon waar ondernemers hun zakelijke en persoonlijke vragen aan stellen om zo te groeien als persoon en als ondernemer.

Anders dan bij coaching bepaald de ondernemer waar het gesprek over gaat. Hij stelt de vragen en kan zo berusten op de kennis van de Business Mentor. Samen met je mentor werk jij aan jouw groei. Het resultaat kun je niet meten, dat voel je. Een Business Coach helpt jou als ondernemer te groeien, een Business Mentor verandert je hele leven.