Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Dit doet de inrichting van een kantoor met je productiviteit

Dit doet de inrichting van een kantoor met je productiviteit

Geplaatst in: huisvesting

De inrichting van je kantoor kan een grote invloed hebben op je productiviteit. Een rommelige of krappe werkruimte, kan er namelijk voor zorgen dat het moeilijk is om je te concentreren. Terwijl een goed georganiseerd en comfortabel kantoor je kan helpen je rustiger te voelen, zodat je productiever te werk kan gaan. Wil je de productiviteit op kantoor verhogen? Dan is het de moeite waard om de inrichting eens goed onder de loep te nemen. Een paar eenvoudige veranderingen kunnen een groot verschil maken in hoeveel je elke dag gedaan krijgt.

Loshangende snoeren en kabels netjes wegwerken

Een slordige ruimte maakt onoverzichtelijk, vol en druk. Loshangende snoeren naast je bureau of kabels die rommelig in de knoop op de grond liggen, veroorzaken veel ruis. Om dit te voorkomen kun je alle kabels wegwerken die loshangen onder je bureau. En de losse snoeren die op de grond liggen netjes maken door bijvoorbeeld kabelgootjes te gebruiken. Dit staat netjes en opgeruimd en straalt automatisch meer rust uit.

Met meer groen kun je stress reduceren

Het is geen nieuws dat het hebben van planten op de werkvloer een ontzettende positieve werking heeft op de productiviteit van het personeel. Niet alleen zijn planten natuurlijke luchtzuiveraars en zorgt schone lucht voor een verhoogde productiviteit. Maar planten kunnen ook voor stressreductie zorgen. Uit onderzoek is gebleken dat een kantoor met veel planten een lager ziekteverzuim heeft dan een kantoor zonder planten. Zeker het proberen waard dus!

Geluiddempende wanden zorgen voor minder afleiding

Het werkt nu eenmaal veel minder prettig als er veel lawaai is op de werkvloer. Collega’s die druk aan het bellen zijn of lekker aan het bijkletsen over hun weekend. Het is allemaal heel vervelend als je geconcentreerd aan het werk bent. De ene persoon kan zich beter afsluiten voor deze omgevingsgeluiden dan de andere. Het plaatsen van geluiddempende wanden tussen de bureaus, kan enorm veel geluid opvangen en zorgt er dus voor dat er minder overlast is.

Natuurlijk licht en ergonomisch materiaal

Daarnaast zijn er nog een paar andere belangrijke ingrediënten nodig voor een productieve kantoorinrichting. Denk hierbij nog aan natuurlijk licht en comfortabel meubilair. Door natuurlijk licht kost het minder moeite om je te concentreren op je beeldscherm, in tegenstelling tot slecht gedimd licht. Werken in slecht licht kan namelijk heel vermoeiend zijn. En comfortabel en ergonomisch materiaal zorgt voor een betere zithouding achter je bureau, met als gevolg een betere productiviteit. Door deze elementen in je kantoor te verwerken, kun je een omgeving scheppen die creativiteit en concentratie aanmoedigt, wat weer tot betere werkprestaties leidt.