Home » Dirk Scheringa, autobiografie

Dirk Scheringa, autobiografie

1001004007514697Een sprookjesboek dat eindigde in een horrorscenario:het levensverhaal van Dirk Scheringa. De man die uit het niets een indrukwekkend imperium opbouwde én verloor. Wie is deze man over wie vriend en vijand een mening heeft? Wat speelde zich af achter de schermen van de bank?
Wat voor krachten hebben geleid tot deze teloorgang? Welke impact heeft dat gehad op hem en zijn gezin? En hoe probeert hij zijn leven weer op de rit te krijgen?

In Dirk Scheringa, autobiografie, vertelt hij voor het eerst zijn complete levensverhaal. Vanaf zijn geboorte in de armenkamers, hoe hij uitgroeide van boekhouder voor familie en kennissen naar vaste Quote 500-ganger en directeur enig aandeelhouder van DSB, tot eigenaar van AZ en het Scheringa Museum voor Realisme, waardoor hij uiteindelijk opklom tot de ‘bovenste bovenwereld’. Hij geeft inzicht in zijn drijfveren, zijn huwelijk en gezin en zijn emotionele persoonlijkheid en hij vertelt hoe groot het gat is waar hij na de val van zijn bank in terecht kwam.

Een uniek autobiografisch document in dagboekvorm met daarin opgenomen zijn liefdesbrieven aan Baukje, de vormende ervaringen uit zijn jeugd, onthullende uitspraken en visies op mensen met wie hij samenwerkte van ex-minister Gerrit Zalm tot trainer Louis van Gaal. Met dezelfde strijdvaardigheid waarmee hij een imposant miljardenconcern opbouwde, legt hij in dit dagboek bovendien het onrecht bloot dat hem en alle gedupeerden van het DSB drama is aangedaan. Dirk Scheringa, autobiografie is het boek dat het verhaal van de DSB Bank compleet maakt.

AuteurDirk Scheringa
UitgeverDe Wijsheid
UitvoeringPaperback, 248 pagina’s
ISBN13978 907 821 120 4
Jaar publicatie2010
Prijs€ 6,90

Bestel dit boek bij bol.com