Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Digitale transformatie komt steeds vaker voor

Digitale transformatie komt steeds vaker voor

Geplaatst in: algemeen, ICT

Onze wereld is volop in ontwikkeling. Er zijn ontzettend veel bedrijven, organisaties en andere zaken die momenteel de digitale transformatie doormaken. Het is noodzakelijk om hier in mee te gaan, vooral als bedrijf, wanneer je dit niet doet zul je al snel merken dat je achter gaat lopen. Sommige bedrijven zien de digitale transformatie als iets moeilijks, dat is zonde en helemaal niet nodig. Sterker nog, de digitale transformatie biedt juist mooie kansen om je bedrijf te verbeteren en efficiënt in te richten, zowel voor je klanten als je medewerkers. Om te zorgen dat je bij blijft in de snel ontwikkelende digitale transformatie hebben we een aantal mogelijkheden die je zelf kunt toepassen op een rijtje gezet.

Low code platform

Er is veel vraag naar personeel in de IT en de werkdruk is hoog. De ontwikkelingen gaan in veel bedrijven erg snel, veel van deze ontwikkelingen moeten doorgevoerd worden door developers, hier kan erg veel werk in gaan zitten. Om bij te blijven maken veel bedrijven gebruik van een low code platform. Dit maakt het voor developers mogelijk om op eenvoudige en snelle wijze applicaties te bouwen. Hierdoor kunnen developers snel handelen om in de behoefte van bedrijven te voorzien.

Enterprise content management / ECM

Binnen een bedrijf is er ontzettend veel informatie beschikbaar, deze informatie moet makkelijk en snel toegankelijk zijn. Enterprise content management / ECM is het beheren van deze ongestructureerde informatie binnen het bedrijf. De documenten kunnen erg uiteenlopend zijn. Meestal gaat het hierbij om bestanden zoals Word of Excel maar ook mails of foto’s horen hierbij. Om al deze content te beheren kun je gebruik maken van een ECM systeem. Wanneer je dit niet doet zul je in veel gevallen merken dat er niet efficiënt gewerkt kan worden binnen je organisatie. Er gaat dan veel tijd verloren met het zoeken naar informatie.

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige toepassingen om de digitale transformatie binnen je bedrijf een stukje makkelijker te maken. Als je hiermee aan de gang gaat is het belangrijk om gestructureerd te werk te gaan. Een digitale transformatie biedt veel voordelen, mits deze onderdelen goed worden toegepast. Zorg ervoor dat je je van tevoren verdiept in de mogelijkheden. Iederen bedrijf is anders en heeft andere behoefte. Je zult dus goed moeten kijken waar de valkuilen en verbeterpunten zitten in je organisatie en dit optimaliseren.